NRK Meny
Normal

LaToya tok Michael Jacksons låter

Bare timer etter Michael Jacksons død fraktet hans familie bort stjernens eiendeler.

LaToya Jackson

Flere harddisker med uutgitte låter Michael Jacksen hadde spilt er nå hos hans søster LaToya Jackson (bildet).

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AP

Will.i.am

Will.i.am fra The Black Eyed Peas var en av artistene som samarbeidet med Michael Jackson om en kommende plate før hans død.

Foto: Charles Sykes / AP

Deriblant flere harddisker med uutgitte låter Michael Jackson hadde spilt inn. De er nå hos hans søster LaToya Jackson, skriver musikkbladet Rolling Stone .

Dragkamp

Sangene er nå gjenstand for en dragkamp mellom familien og de testamentforvalterne som Michael Jackson selv utpekte til å ha ansvaret for dødsboet forretninger.

Advokater for boet krever nå at LaToya Jackson leverer tilbake harddiskene, slik at de kan katalogiseres, men det er uklart om hun kommer til å gå med på begjæringen, skriver nyhetsbyrået Reuters .

Minst hundre låter

Michael Jacksons manager Frank DiLeo sier til Rolling Stone at harddiskene inneholder minst hundre låter, flere av dem innspilt på midten av 80-tallet og som ikke fikk plass på albumet «Bad», men også nyskrevet materiale.

Jackson arbeidet mot slutten av sitt liv på en ny plate sammen med blant andre Ne-Yo, Akon og Will.i.am fra The Black Eyed Peas.

Plater med uutgitt materiale burde kunne innbringe store summer. En talsmann for Will.i.am sier til Reuters at artisten ikke har kopier til sangene han spilte inn med Michael Jackson.

Kulturstrøm

  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.

  • Stanser Nobel-senter

    En svensk domstol setter foten ned for den planlagte byggingen av det som skulle bli Nobelstiftelsens nye storstue på Blasieholmen i Stockholm. Miljødomstolen mener uerstattelige kulturhistoriske verdier ville gått tapt dersom byggeprosjektet hadde blitt gjennomført (NTB).