Dette trenger du:
12 lasagneplater
1 løk
1 fedd hvitløk
1 middels stor gulrot
1 stil stangselleri
2 ss smør
100g bacon i biter
500g karbonadedeig
2 dl rødvin
2 dl kjøttbuljong
3 ss tomatpuré
1 ts oregano
Salt, svart pepper
Bechamel saus:(hvit saus)
3 ss hvetemel
6 ss smør
½ l melk
Salt, svart pepper
100g revet parmesan
Slik gjør du:
Skrell løk, hvitløk og gulrot, og rens stangselleri. Hakk det hele fint. Smelt smøret i en gryte, skjær baconet i små biter, og stek det i smøret sammen med grønnsaker og hvitløk. Tilsett karbonadedeigen. Brun alt under konstant omrøring. Tilsett vin, buljong, tomatpuré og oregano. Kok opp, og smak til med salt og pepper. La det surre under lokk over svak varme i 2 timer, og smak til.
Kok opp saltet vann tilsatt litt olje, og kok lasagneplatene i cirka 5 minutter. Ta platene forsiktig opp av vannet, og la renne av seg på kjøkkenpapir.
Bland 3 ss hvetemel i 3 ss smeltet smør. Tilsett varm melk under konstant omrøring. Gi sausen et kort oppkok, og smak til med salt og pepper. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør en ildfast form godt med smør. Dekk bunnen med et lag lasagneplater. Hell et jevnt lag med bechamel saus over. Fordel et lag med kjøttsaus oppå, og dryss parmesan over. Fortsett slik med resten av ingrediensene. Avslutt med et lag lasagneplater. Hell tilslutt resten av den hvite sausen over, dryss med parmesan, og fordel resten av smøret på toppen.
Stek lasagnen 30-40 minutter i ovnen på 200 grader.
Tips:
Bytt gjerne ut smør med olivenolje. Bruk gjerne makaroni eller annen pasta hvis du ikke har lasagneplater. Server en god salat ved siden av. Jeg har brukt hakkede soltørkede tomater i olje i stedet for tomatpure.
Hilsen Kristin:-)