Røkelaksrullade med grønn ertesaus:
4 pers:
150 g. røkelaks i skiver
50 g. assortert salat
50 g. parmesan
50 g. frosne erter
1\2 dl melk
salt og pepper
Slik gjør du:
Vask og rens salaten ,legg lakseskivene på plastfolie tett ved siden av hverandre og fordel salaten over. Lag tynne skiver av parmesan og legg disse på toppen. Rull alt sammen og oppbevar dem kaldt til de skal serveres.
Saus:
Kjør erter og melk i en hurtigmikser til en jevn masse og smak til med salt og pepper. Server sausen rundt røkelaksen.
Suppe av stekt selleri og kylling
Lars Barmen byr på suppe basert på selleri og kylling. (Foto: NRK)
4 pers:
1 sellerierot
2 mandelpoteter
½ l. kyllingkraft
3 ss. soyaolje
2 sjalottløk
100 g. kyllingfilet
cayennepepper
malt kummin
brønnkarse
Slik gjør du:
Skrell og kutt sellerien, potetene og løken i skiver og stek skivene i panne i oljen. Kok kraften, de skrelte potetene og sellerien sammen til alt er helt mørt. Kjør suppen i foodprosessor til en jevn suppe og ha den tilbake i kjelen. Kok opp og smak til med salt og pepper. Skjær kyllingfileten i strimler og stek den godt. Krydre med salt, cayenne og kummin og server den i suppen. Pynt med brønnkarse.