NRK Meny
Normal

Lamborghini Miura er tilbake

Lamborghini har hentet fram den gode, gamle Miuraen og laget en ny konseptbil.

Lamborghini Miura Concept
Foto: Lamborghini

En moderne tolkning av den klassiske Miuraen. Originalen, som i år feirer 40-års jubileum, ble i sin tid designet av Marcello Gandini. Bilen ble første gang vist fram på motormessa i Geneve i 1966, og ble etter hvert en høyt elsket bil. Blant annet fikk Frank Sinatra spesialbestilt en Miura med oransje lakk, oransje teppe, seter i villsvinskinn og en åtte-spors kassettspiller.

Trofast til formen?

Den nye konseptvarianten er designet av Lambos nye sjefdesigner Walter de’ Silva, og er totalt redesignet i forhold til originalen. Men designeren mener han har vært trofast til formen. For den nye utgaven har riktignok beholdt de karakteristiske rene linjene vi finner i originalen, men er bilens fasong ellers veldig lik?

Redesignet av bilens nedre del skal ifølge Lamborghini øke bilens styrke og aerodynamikk, uten å ødelegge estetikken. Selv stylingjobben som er gjort interiørt, på lys og hjul skal være nøye tilpasset originaldesignet.

V12

Når det gjelder tekniske spesifikasjoner er Lamborghini relativt tilbakeholdne. Men skal vi tro våre kilder er bilen utstyrt en 6,2-liters V12-motor som yter 580 hestekrefter.

Konseptbilen Miura vises fram for første gang under North American International Auto Show i Detroit neste uke. Det foreligger i dag ingen planer om å sette denne konseptbilen i produksjon.