NRK viser rally-VM

Rally-VM er tilbake på NRK! Dermed vil brødrene Solberg bli å se på NRK allerede fra og med søndag.

Petter Solberg
Foto: Marios Kopsidas / Scanpix

NRK har kapret rettighetene til å vise rally-VM, foran nesa på TV 2 som tidligere meldte at det var de som skulle vise Petter Solberg & Co.

Rettighetene NRK nå sitter på gjelder for ett år, med opsjon på ytterligere ett. TV 2 har vist rally-VM de siste årene, etter at de tok over rettighetene fra nettopp NRK.

-Veldig moro

- Dette er veldig moro både for rallyinteresserte nordmenn, og for NRK. Vi har ikke hatt anledning til å gå dypt inn i hvordan vi skal dekke dette, men det blir dekning fra alle rundene, sier sportsredaktør i NRK, Øyvind Lund til NRK Østfold.

Lund tror rallyinteressen i norge fortsatt er stor, selv om det er noen år siden Petter Solberg ble verdensmester.

- Det er klart vi hadde en fantastisk sesong da Petter solberg ble verdensmester, men interessen er fortsatt stor, og vi har fått mange henvendelser fra publikum som ville at vi skulle ha rallystoff.

 

Kulturstrøm

 • Første trailer for Star Wars-serie

  Den første TV-serien frå Star Wars-universet kjem ut i november i år. Han har fått namnet «The Mandalorian» og har chilenaren Pedro Pascal (kjent frå Game of Thrones) i hovudrolla. Serien kjem ut på Disneys nye strøymeteneste, Disney+.

 • Vann Dronningens musikkonkurranse

  Den russiske barytonen Sergej Kajdalov (27) vann Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Songaren konkurrerte ut fem andre finalistar på Den Norske Opera og Ballett fredag kveld. Premien var på 500.000 kroner. Høyr heile finalen i NRK Klassisk her.

 • Banal, men nydelig popmusikk

  P3s musikkprodusent Ruben Gran anbefaler Taylor Swifts blodferske låt «Soon You’ll Get Better» i ukas musikkanbefalinger. Den amerikanske artisten slapp albumet «Lover» i dag. Det er hennes første på to år og har høstet gode kritikker fra blant annet Rolling Stone og Variety.

  FILE PHOTO: Taylor Swift performs at the iHeartRadio Wango Tango concert in Carson
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters