NRK viser rally-VM

Rally-VM er tilbake på NRK! Dermed vil brødrene Solberg bli å se på NRK allerede fra og med søndag.

Petter Solberg
Foto: Marios Kopsidas / Scanpix

NRK har kapret rettighetene til å vise rally-VM, foran nesa på TV 2 som tidligere meldte at det var de som skulle vise Petter Solberg & Co.

Rettighetene NRK nå sitter på gjelder for ett år, med opsjon på ytterligere ett. TV 2 har vist rally-VM de siste årene, etter at de tok over rettighetene fra nettopp NRK.

-Veldig moro

- Dette er veldig moro både for rallyinteresserte nordmenn, og for NRK. Vi har ikke hatt anledning til å gå dypt inn i hvordan vi skal dekke dette, men det blir dekning fra alle rundene, sier sportsredaktør i NRK, Øyvind Lund til NRK Østfold.

Lund tror rallyinteressen i norge fortsatt er stor, selv om det er noen år siden Petter Solberg ble verdensmester.

- Det er klart vi hadde en fantastisk sesong da Petter solberg ble verdensmester, men interessen er fortsatt stor, og vi har fått mange henvendelser fra publikum som ville at vi skulle ha rallystoff.

 

Kulturstrøm

 • Skipstunnel kan bli klar i 2025

  Verdens lengste tunnell for skip som er foreslått på Stadt kan tas i bruk i 2025, melder Kystverket, som mener kostnadene kan holdes innenfor rammene til Nasjonal transportplan. Storinget må vedta investeringen. Her kan du se flere bilder av Snøhettas forslag til tunnelen, 1,7 km lang.

  Stad skipstunnel
  Foto: Kystverket/Snøhetta
 • Gloria Vanderbilt er død

  Den ikoniske amerikanske moteskaperen og kunstneren døde med familien rundt seg, 95 år gammel, melder CNN. Vanderbilt arvet en av USAs rikeste familier, men markerte seg også som forfatter med flere bestselgende bøker. Hun arbeidet også som maler, skuespiller og var en pioner for designerjeansen, skriver Vogue.

  Gloria Vanderbilt
  Foto: AP
 • Fatboy Slim kuraterer Smileykunst

  DJen har inkludert sin egen samling i utstillingen «Smile High Club» han har valgt kunst til i Lisboa. Han har samlet på den ikoniske Smiley-en siden han oppdaget den på Talking Heads´ 12"single «Psycho Killer» i 1977, sier han til Underdogs Gallery. Den stiliserte Smiley-en ble designet av Harvey Ball i 1963.

  Smiley
  Foto: Wikimedia Commons