NRK Meny
Normal

En av to prater med bilen sin

Hver annen bileier prater med bilen sin viser ny britisk undersøkelse.

Jan Erik Larssen
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Oppmuntrende ord før en lang tur og overveldende ros etter en godt utført jobb ved reisens slutt. Dette er så absolutt ikke uvanlig kommunikasjon mellom sjåføren og bilen hans.

Jan Erik Larssen
Foto: Bjørnar Fjeldvær / NRK

I hvert fall hvis vi skal tro en undersøkelse gjort av folkene bak British International Motor Show gjengitt av Research on Monday. Tallene viser nemlig at hele 47 prosent av britiske bilister prater med bilene sine.

Undersøkelsen sier ingenting om negativ ordveksling, men skal vi dømme ut fra egne erfaringer er vel sjansen stor for at også stygge gloser har funnet veien fra bilistenes lepper.

Sludder og vås?

Men er slike undersøkelser til å stole på? Man kan vel ikke annet enn å lure når 40 prosent av de 2.000 bileierne som svarte på undersøkelsen mener at bilen deres har personalitet og at den kan bli opprørt. 19 prosent av de spurte bekymrer seg også for hvordan bilen føler seg.

Undersøkelsen viser noe overraskende også at kvinner i større grad enn menn har et tett forhold til bilen sin. 20 prosent av kvinnene innrømmet å gi kjælenavn til bilen sin, men ikke til sin partner.

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.