til 4 pers.
ca. 800 g lakseloins (tykkeste delen på fileten)
1 liten bunt peppermynte
50 g mandler, kan med fordel ristes lett i ovn
2 hvitløksfedd
1 dl olivenolje
revet skall av en sitron
4 store skiver parmaskinke, eller annen god spekeskinke
ca. 200 g miniasparges (kan byttes ut med aspargesbønner)
12 marinerte artiskokker
smør/olje til steking
salt og kvernet pepper
Grovhakk mandler og hvitløksfedd. Ha det i en blender sammen med peppermynteblader og olivenolje. Kjør det til en grov masse. Bland inn sitronskallet og smak til med salt og pepper.
Del fisken i 4 jevnstore stykker. Krydre lett med salt og pepper. Fordel myntepestoen på fiskestykkene og pakk hvert stykke inn i parmaskinke. Smør en ildfast form med litt olje, og legg fiskepakkene over i formen.
Del artiskokkene i fire og legg dem rundt i formen.
Stek laksen ved 220 grader i ca 12 minutter.
Kutt av 1 cm nederst på aspargesen. Stek aspargesen i en varm stekepanne med litt smør til den er gyllen og myk. Dryss over litt salt.
Anrett asparges, artiskokker og fisk på tallerkener.
Server med f.eks. hjemmelaget potetstappe og litt rømme eller creme fraiche.