Youtube-stjerner lager musikk av Sheens medieutspill

Charlie Sheen har fått mye spalteplass etter flere bisarre intervjuer i det siste. Nå har internetts største slagerkonger brukt intervjuene til å lage noe som etter alt å dømme blir en stor netthit.

Skuespilleren fikk nylig sparken fra Tv-serien «Two and a Half Men» og har brukt de siste ukene til å kritisere eks-koner, eks-kollegaer og ikke minst lagt ut om sin egen fortreffelighet og om samlivet med sine to kjærester.

Så når internetts største hitmakergruppe lager en sang rundt Sheens medieutspill, er det ventet at oppmerksomheten bare vil øke.

charlie sheen, two and a half men

Sheen med skuespillerne i 'Two and a Half Men' fra mer harmoniske tider.

Foto: PHIL McCARTEN / Reuters
Lagde gigahit av nyhetsinnslag

The Gregory Brothers står bak en lang rekke nettsuksesser og ble for alvor kjent da de lagde en musikkversjon av et nyhetsinnslag hvor 24-åringen Antoine Dodson raste mot en person som forsøkte å trenge seg inn på søsterens soverom.

Sangen ”The Bed Intruder Song” ble en gigantisk Youtube-hit som gikk helt til topps over hva som var mest vist når regnskapet for 2010 skulle gjøres. Musikkvideoen nådde 50 millioner visninger innen seks måneder og er nå vist nesten 75 millioner ganger.

Mestere i auto-tune

Men nå er det altså Charlie Sheen som står i sentrum for oppmerksomheten fra de fire hitsnekrerne. I låta "Winning" går bandet løs på Sheens etter hvert legendariske utsagn. Med tung bruk av effekten auto-tune, blir utsagnene tonelagt slik at de skal harmonere med Sheens manglende bakkekontakt.

Videoen har ligget ute siden tirsdag morgen og har i skrivende stund nådd 145.000 visninger. Det er all grunn til å tro at dette tallet vil skyte i været ved neste sammenregning hos Youtube.

– Det er ikke umulig at en del av framtida til popkulturen ligger i ting som dette: Full intergrering mellom viral video, remikskultur og låtskriverhåndverk, har nettkommentator Jan Omdahl tidligere uttalt til NRK om musikkvideoene til The Gregory Brothers.

På turné med Charlie

Sheen har brukt de siste dagene til å opprette en Twitter-konto og en egen stream hvor han kommer med en rekke usammenhengende ytringer, men han har til nå ikke kommentert låta.

The Gregory Brothers planlegger en turné med flere andre Youtube-artister, så det er store sjanser for at mange i USA får mulighet til å høre låta med den eksentriske skuespilleren fra en livescene også.

Kulturstrøm

 • Kanye snakket om «presidentkallet»

  I et tre timer langt radiointervju hos Joe Rogan snakket Kanye West om sitt kall etter å bli «lederen av den frie verden». Han kom også med udokumenterte antydninger om at Bob Marley, Michael Jackson og Prince hadde blitt drept, melder Variety.

  Kanye West
  Foto: ANGELA WEISS
 • Fremtidens kunst

  Norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år. Ny teknologi og digitale kunstauksjoner har gjort det mulig å nå kunstsamlere over hele verden.

  Digital kunst omsettes for millioner – norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år