Lær av hit-spesialistene

Den norske produsent-duoen Stargate har utviklet seg til å bli en av de aller mest suksessfulle i musikkbransjen. Nå kan du lære hvordan.

Video Stargate om USA-suksessen

Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen har fått en rekke priser og utmerkelser for sine prestasjoner.

Foto: Nyhetsspiller

Rihanna: «Loud»

Rihanna har med sitt siste album «Loud» hatt en rekke låter på toppen av Billboard-lista...

Foto: Plateomslag
Stargate, Tor Erik Hermansen (til høyre) og Mikkel Eriksen.

... de fleste av disse er produsert av Tor Erik Hermansen (til høyre) og Mikkel Eriksen i Stargate.

Foto: Handout
Statsminister Jens Stoltenberg møtte Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen fra Stargate

Statsminister Jens Stoltenberg var på besøk i Stargate sitt studio og etterlyste bidrag til at flere nordmenn kan fram i musikkbransjen.

Foto: Creative Commons / Norway UN
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Med den siste hit-låta til Rihanna stod Stargate for sin sjuende topp-plassering på den amerikanske singlelista Billboard 200. Dermed er de på sett og vis større enn artisten som med låta «What’s my name» hadde sin femte litetopp.

Master class

For Stargate sin del har det riktig nok tatt lengre tid enn for Rihanna, som har fått sine fem listetopper i løpet av de siste tre åra.

Les også:

Nå kan du lære hvordan Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen har klart å komme dit de er i dag, gjennom en unik master class i regi av Music Export Norway (MEN).

Unge, ambisiøse norske aktører inviteres til en master class i New York 11. og 12. mai 2011, heter det i en pressemelding.

- Hvis vi kan slå igjennom i USA, så kan hvem som helst gjøre det. Det som betyr noe er hvor gode ideer man har og hvordan man forvalter de ideene, sier Tor Erik Hermansen i Stargate.

Lover «variert program»

Sammen med MEN lover de «et variert program som vil gi deltakerne innsikt i de forskjellige komponentene som utgjør en internasjonal karriere i musikkbransjen, samt gi tips og råd som kommer til å gjøre norske aktører mer rustet for å entre en av verdens hardeste og mest konkurranseinnstilte bransjer».

- Vi har hatt besøk i studio av blant andre Jens Stoltenberg, som har spurt om hvordan vi kunne bidra til at flere nordmenn når fram. Tidligere har vi ikke snakket mye om hvordan vi tenker, men nå mener vi at det kan være viktig å dele kunnskap og erfaringer om det å slå gjennom på det amerikanske musikkmarkedet, sier Hermansen til Aftenposten.

Deler erfaring

I sin master class vil Stargate basere deler av programmet på egen erfaring og deler på innlegg fra deres samarbeidspartnere og kontakter i toppsjiktet av den amerikanske musikkbransjen.

Om man ønsker å være med må man søke om det, fordi det er et begrenset antall plasser.

- Vi gleder oss til å snakke med norske talenter som har lyst til å lykkes i utlandet. Hvem vet hva som finnes der ute? sier Hermansen.

Søknadsprosessen foregår via Music Export Norway sine nettsider og søknadsfristen er 1. mars.

Video Stargate om USA-suksessen

VIDEO: Reporter Annette Groth møter Stargate etter Grammy-triumfen. Fra Lørdagsrevyen i 2009.

Kulturstrøm

 • Filmkunst av høy klasse

  Lidenskap, begjær og sjalusi vaker under en mistenkelig stille overflate i den sørkoreanske filmen «Burning», regissert av Lee-chang Dong, mener Filmpolitiets anmelder Birger Vestmo, og gir Terningkast 5. Historien er løst basert på Haruki Murakamis novelle» Brenne låver». Anmeldelsen av «Burning».

  Burning
  Foto: Arthaus
 • Hærland leser denne boken hvert år

  Ingen tenker, ingen reflekterer over noe, og alle får alt de ønsker med en gang. Alt er for å sikre økonomisk stabilitet. Dette skremmer komikeren Anne Kat. Hærland med boken «Brave New World», på norsk «Vidunderlige nye verden». Aldous Huxley skrev fremtidsboken i 1932. Den handler om en framtid der man har tatt i bruk bioteknologi for å gjøre samfunnet minst mulig ubehagelig. Se bokpraten hos Hans Olav Brenner i Brenners Bokhylle:

  Anne-Kat. Hærland
 • Burberry legger seg flate

  Burberry fjerner en kontroversiell renneløkke rundt halsen fra sin nyeste kolleksjon, skriver Melk & Honning. Den ble vist under moteuken i London søndag. Men etter mye kritikk, blant annet fra modellen Liz Kennedy på Instagram, legger motehuset seg flate. Sjefdesigner Riccardo Tixchi har beklaget seg offentlig. Det samme har administrerende direktør i Burberry, Marco Gobette.