Dette trenger du:
1 stor løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
85 g havregryn
450g kyllingfarse
100g tørket aprikos, finhakket
1 stor gulrot, revet
1 egg, lett pisket
Olivenolje til steking
Salt og pepper
Slik gjør du:
Varm olje i en stekepanne og stek løken i cirka 5 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre 1 minutt. Tilsett byggryn og fres videre i cirka 2 minutter. Avkjøl. Bland alle ingrediensene sammen (bruk gjerne hendene). Smak til med salt og pepper og form 8 boller. Forvarm ovnen til 180 grader.
Varm litt olje i en stekepanne og brun kyllingburgerne på alle sider 3-4 minutter. Stek videre i ovnen i 10-15 minutter. Server i brød med tomat chutney.
Tomatchutney
Varm litt olivenolje i en kjele og tilsett en hakket løk. La dette surre i 5 minutter, tilsett så et fedd hvitløk, finhakket eller presset. Stek videre 1 minutt. Tilsett så 1 s hakkede soltørkede tomater i olje. Tilsett så 400g hakkede tomater på boks og 1 ts sukker.
La det koke i cirka 20- 25 minutter. Smak til med salt og pepper. Avkjøl.
Tips:
Bytt gjerne ut kylling med kalkun. Du kan gjerne bruke hakkede friske urter istedenfor aprikoser.