Hopp til innhold

Kygo avslutter OL i Rio de Janeiro

Bergenseren skal spille under avslutningsseremonien i Rio de Janeiro 21. august. – Det blir den største opptredenen i min karriere.

Kygo på Kongsberg Jazzfestival

I VINDEN: Førstkommende søndag spiller Kygo for millioner av TV-seere og et fullstappet Maracanã i Rio de Janeiro.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Dagen før Kyrre Gørvell-Dahll (24) lanserer sin egen kleskolleksjon, kommer han med en annen stor nyhet. Han skal spille på avslutningsseremonien under denne sommerens OL.

Artisten skriver følgende på sin egen Facebook-side:

– Jeg har vært heldig nok til å spille på mange utrolige steder, men jeg må si at dette blir den største opptredenen i løpet av min karriere. Jeg er så begeistret for å annonsere at jeg skal opptre under avslutningsseremonien. Slå på TV-en på søndag og sjekk det ut.

NRK har prøvd å komme i kontakt med Kygo, men har foreløpig ikke lykkes.

Det blir en travel uke for den populære 24-åringen. I tillegg til lanseringen av kleskolleksjonen på onsdag, skal han opptre i Bergen på lørdag – dagen før han deltar på det spektakulære sceneshowet i Rio de Janeiro i Brasil.

Spiller på lag med tidssonene

Spillejobben på lørdag er på hans egen festival «Cloud Nine Festival» på Bergenhus festning. Det blir Fana-guttens største enkeltarrangement i Norge noensinne.

– Dette er svært. Helt gigantisk! Det sier alt om hvor stor han er blitt, og setter ting litt i perspektiv, sier Frank Nes, daglig leder for festivalen, til NRK.

– Vi har visst om dette en stund, og for oss er det bare kjempegøy. Vi skal sørge for at han får en flott start på helgen her i hjembyen sin

– Får det konsekvenser for festivalen?

– Nei, tidssonene spiller på lag med oss. Det blir hektisk, men han rekker det helt fint. Men jeg tror ikke det blir rutefly på søndag akkurat.

Kygo har blitt verdensstjerne i løpet av forholdsvis kort tid. Han er den artisten som raskest har passert én milliard avspillinger på Spotify. Suksessen har gitt klyngende mynt i kassa for artisten, som ifølge Hegar.no allerede har tjent 100 millioner kroner.

Under sommer-OL i London 2012 opptrådte blant annet Spice Girls, One Direction og The Who. 750 millioner mennesker fra hele verden fikk med seg seremonien.

22 år gamle Kyrre Gørvell-Dahl har over 80 millioner treff på internett på låtene sine. Bli med hjem til gutterommet der han lager all musikken.

VIDEO: Bli med hjem til gutterommet til Kyrre, der han mikser alle låtene på et par datamaskiner og et keyboard. (Reportasje fra 5. mai).

Kulturstrøm

 • Mannen bak Elvis-hiten «Suspicious minds» er død

  Mark James, som blant annet skrev «Suspicious minds» og «Always on my mind», som ble store hits for Elvis Presley, er død. Han ble 83 år gammel.

  James døde 8. juni i hjemmet sitt i Nashville i den amerikanske delstaten Tennessee, melder BBC.

  – Han var en dyktig forteller med det skjønneste smilet, en smittende latter og alltid glimt i øyet, skriver de etterlatte i en uttalelse.

  I 2014 ble James valgt inn i Songwriters hall of fame i USA.

  I tillegg til de nevnte gigantsuksessene for Elvis, skrev James også «Hooked on a feeling», som i Skandinavia – og en rekke andre land – fikk stor suksess i en versjon med Björn Skifs' band Blue Swede på midten av 1970-tallet.

  (NTB)

 • Står deilig bredbent på egne ben

  – Japanske «Godzilla Minus One» er spektakulær monsteraction som klarer å kombinere katastrofefilmens popkorngleder med et vemodig og ektefølt oppgjør med krigens ødeleggende kraft. Det er også en blockbuster som får det til å krible i filmkjærligheten min, skriver filmkritiker Sigurd Vik om Oscar-vinneren som nå er ute på Netflix.