Hopp til innhold

Kygo avslutter OL i Rio de Janeiro

Bergenseren skal spille under avslutningsseremonien i Rio de Janeiro 21. august. – Det blir den største opptredenen i min karriere.

Kygo på Kongsberg Jazzfestival

I VINDEN: Førstkommende søndag spiller Kygo for millioner av TV-seere og et fullstappet Maracanã i Rio de Janeiro.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Dagen før Kyrre Gørvell-Dahll (24) lanserer sin egen kleskolleksjon, kommer han med en annen stor nyhet. Han skal spille på avslutningsseremonien under denne sommerens OL.

Artisten skriver følgende på sin egen Facebook-side:

– Jeg har vært heldig nok til å spille på mange utrolige steder, men jeg må si at dette blir den største opptredenen i løpet av min karriere. Jeg er så begeistret for å annonsere at jeg skal opptre under avslutningsseremonien. Slå på TV-en på søndag og sjekk det ut.

NRK har prøvd å komme i kontakt med Kygo, men har foreløpig ikke lykkes.

Det blir en travel uke for den populære 24-åringen. I tillegg til lanseringen av kleskolleksjonen på onsdag, skal han opptre i Bergen på lørdag – dagen før han deltar på det spektakulære sceneshowet i Rio de Janeiro i Brasil.

Spiller på lag med tidssonene

Spillejobben på lørdag er på hans egen festival «Cloud Nine Festival» på Bergenhus festning. Det blir Fana-guttens største enkeltarrangement i Norge noensinne.

– Dette er svært. Helt gigantisk! Det sier alt om hvor stor han er blitt, og setter ting litt i perspektiv, sier Frank Nes, daglig leder for festivalen, til NRK.

– Vi har visst om dette en stund, og for oss er det bare kjempegøy. Vi skal sørge for at han får en flott start på helgen her i hjembyen sin

– Får det konsekvenser for festivalen?

– Nei, tidssonene spiller på lag med oss. Det blir hektisk, men han rekker det helt fint. Men jeg tror ikke det blir rutefly på søndag akkurat.

Kygo har blitt verdensstjerne i løpet av forholdsvis kort tid. Han er den artisten som raskest har passert én milliard avspillinger på Spotify. Suksessen har gitt klyngende mynt i kassa for artisten, som ifølge Hegar.no allerede har tjent 100 millioner kroner.

Under sommer-OL i London 2012 opptrådte blant annet Spice Girls, One Direction og The Who. 750 millioner mennesker fra hele verden fikk med seg seremonien.

22 år gamle Kyrre Gørvell-Dahl har over 80 millioner treff på internett på låtene sine. Bli med hjem til gutterommet der han lager all musikken.

VIDEO: Bli med hjem til gutterommet til Kyrre, der han mikser alle låtene på et par datamaskiner og et keyboard. (Reportasje fra 5. mai).

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.