Hopp til innhold

Kygo avslutter OL i Rio de Janeiro

Bergenseren skal spille under avslutningsseremonien i Rio de Janeiro 21. august. – Det blir den største opptredenen i min karriere.

Kygo på Kongsberg Jazzfestival

I VINDEN: Førstkommende søndag spiller Kygo for millioner av TV-seere og et fullstappet Maracanã i Rio de Janeiro.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Dagen før Kyrre Gørvell-Dahll (24) lanserer sin egen kleskolleksjon, kommer han med en annen stor nyhet. Han skal spille på avslutningsseremonien under denne sommerens OL.

Artisten skriver følgende på sin egen Facebook-side:

– Jeg har vært heldig nok til å spille på mange utrolige steder, men jeg må si at dette blir den største opptredenen i løpet av min karriere. Jeg er så begeistret for å annonsere at jeg skal opptre under avslutningsseremonien. Slå på TV-en på søndag og sjekk det ut.

NRK har prøvd å komme i kontakt med Kygo, men har foreløpig ikke lykkes.

Det blir en travel uke for den populære 24-åringen. I tillegg til lanseringen av kleskolleksjonen på onsdag, skal han opptre i Bergen på lørdag – dagen før han deltar på det spektakulære sceneshowet i Rio de Janeiro i Brasil.

Spiller på lag med tidssonene

Spillejobben på lørdag er på hans egen festival «Cloud Nine Festival» på Bergenhus festning. Det blir Fana-guttens største enkeltarrangement i Norge noensinne.

– Dette er svært. Helt gigantisk! Det sier alt om hvor stor han er blitt, og setter ting litt i perspektiv, sier Frank Nes, daglig leder for festivalen, til NRK.

– Vi har visst om dette en stund, og for oss er det bare kjempegøy. Vi skal sørge for at han får en flott start på helgen her i hjembyen sin

– Får det konsekvenser for festivalen?

– Nei, tidssonene spiller på lag med oss. Det blir hektisk, men han rekker det helt fint. Men jeg tror ikke det blir rutefly på søndag akkurat.

Kygo har blitt verdensstjerne i løpet av forholdsvis kort tid. Han er den artisten som raskest har passert én milliard avspillinger på Spotify. Suksessen har gitt klyngende mynt i kassa for artisten, som ifølge Hegar.no allerede har tjent 100 millioner kroner.

Under sommer-OL i London 2012 opptrådte blant annet Spice Girls, One Direction og The Who. 750 millioner mennesker fra hele verden fikk med seg seremonien.

22 år gamle Kyrre Gørvell-Dahl har over 80 millioner treff på internett på låtene sine. Bli med hjem til gutterommet der han lager all musikken.

VIDEO: Bli med hjem til gutterommet til Kyrre, der han mikser alle låtene på et par datamaskiner og et keyboard. (Reportasje fra 5. mai).

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.