Hopp til innhold

Kulturministeren støtter deLillos

Sinte Twitter-meldinger haglet mot deLillos etter fremføringen av «Vi ser dere nå» under minnekonserten på Rådhusplassen 22. juli. Nå får han Twitter-støtte fra kulturminister Anniken Huitfeldt.

Anniken Huitfeldt 22. juli

Kulturminister Anniken Huitfeldt hadde, i likhet med omtrent 60.000 andre, møtt opp på Rådhusplassen i Oslo under minnekonserten.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

«Upassende», «brutal» og «altfor direkte» var bare noen av meldingene som ble skrevet om deLillos' bidrag til minnekonserten på Rådhusplassen i Oslo.

I låta beskriver Lars Lillo-Stenberg levende både skyteepisoden på Utøya og bomben i regjeringskvartalet i Oslo. Slik lyder første linje:

deLillos

Lars Lillo-Stenberg var en av artistene som spilte under søndagens minnekonsert.

Foto: NTB Scanpix

«Han sprengte en bombe og dro til en øy. Der skjøt han ned unger som om det var gøy. Han sa det var grusomt, men at han var nødt. Selv om det var det var brysomt så smilte han støtt.»

Se hele låta nederst i artikkelen!

Tar deLillos i forsvar

I dag gikk kulturministeren ut på Twitter og tok både deLillos og «Vi ser dere nå» i forsvar.

«deLillos bruker enkle og direkte ord om eksistensielle spm. Deres tekst fortalte den brutale nakne sannhet om det som skjedde 22. juli »

Flere andre kulturpersonligheter, deriblant forfatter Åsne Seierstad, har også proklamert støtte til artisten, skriver Dagbladet.

«"Ja, det er slik det var", sa faren til en som mistet barnet sitt på Utøya om DeLillos sin sang i går.» skrev Seierstad, som selv deltok under markering, på Twitter.

– Håper ingen fikk ødelagt kvelden

Etter konserten på Rådhusplassen 22. juli sa Lars Lillo-Stenberg i et intervju til NRK at han håpet at han ikke hadde ødelagt minnemarkeringen til de 60.000 fremmøtte og den drøye millionen som så konserten på TV.

– Det som er viktig for meg å si er at denne sangen er skrevet i et dypt ønske om å hedre ofrene. Den heter jo «Vi ser dere nå», og det er hovedbudskapet. Det er først nå vi ser ofrene. Det er trist hvis det ikke kommer frem, sa han til NRK på mandag.

Teksten til «Vi ser dere nå» ble første gang publisert i et minnebilag i Dagbladet, bare uker etter angrepet i fjor. Lillo-Stenberg forteller at han den gang bare fikk positive tilbakemeldinger.

– Jeg fikk bare positive tilbakemeldinger etter at den kom i Dagbladet. Men jeg har vært forberedt på at ikke alle umiddelbart setter pris på den litt direkte presentasjonen av temaet.

De Lillos sang nyskrevet låt om terrorangrepet

DeLillos med nyskrevet låt om terrorangrepet

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.