«Altfor direkte» deLillos-låt

«Upassende», «brutal» og «altfor direkte» er beskrivelser som går igjen om deLillos-låten «Vi ser dere nå» etter minnekonserten på Rådhusplassen.

De Lillos sang nyskrevet låt om terrorangrepet

DeLillos med nyskrevet låt om terrorangrepet

«Han sprengte en bombe og dro til en øy. Der skjøt han ned unger som om det var gøy. Han sa det var grusomt, men at han var nødt. Selv om det var det var brysomt så smilte han støtt.»

Slik starter deLillos-låten «Vi ser dere nå», som handler om 22. juli, og som bandet opptrådte med under minnekonserten etter 22/7 søndag kveld.

Etter fremføringen på Rådhusplassen reagerte mange tv-seere på at låten var for ærlig. På Twitter blir låten blant annet kalt respektløs og usmakelig.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fint med spesialskrevne sanger

Til tross for mye kritikk på sosiale medier, er det ikke alle som er negative til låten.

– Det er veldig fint at artistene har skrevet sanger til denne dagen. Den med deLillos var veldig fin, sa to familier fra Stavanger som NRK.no snakket med på Rådhusplassen under konserten.

– Jeg synes deLillos-låta var litt brutal. Men det er viktig at folk for vise sin sorg på den måten de synes er riktig. Så sånn sett var det flott, mente Ragnhild Eskelid som også var tilstede på Rådhusplassen.

NRK.no har vært i kontakt med deLillos' management, som ikke vil kommentere saken.

Se deLillos gjøre «Vi ser dere nå» i videoen øverst i artikkelen.

Les også: Springsteen dedikerte låt til de pårørende

SISTE NYTT

Siste meldinger