Kronprinsfamilien gir pepperkakering til Hele Norges julelenke

I over en måned har folk fra hele landet sendt inn julelenkeringer som skal binde Norge sammen. Nå har også kronprinsfamilien gitt sitt bidrag!

I over en måned har folk fra hele landet sendt inn julelenkeringer som skal binde Norge sammen. Nå har også Kronprinsfamilien gitt sitt bidrag!

SE VIDEO: Her forteller kronprinsfamilien om pepperkakeringen som blir en del av Hele Norges julelenke.

– Dette er vår julelenke, og på den står det takknemlighet, sier prins Sverre Magnus og viser frem en pepperkakering som skal kobles på de mange tusen ringene som sammen utgjør Hele Norges julelenke.

I slutten av november gikk Norgesglasset på NRK P1 ut med at de ønsket å samle landet og fortelle historien om Norge i 2015 ved hjelp av julelenker. I samarbeid med Norge Rundt på NRK1 inviterte de alle til å sende inn sine personlige julelenkeringer.

Folk i alle aldre, fra nord til sør, engasjerte seg og sendte inn sine bidrag – og det kom til og med ringer fra nordmenn i utlandet.

– At vi nå kan avslutte hele lenka med en ring fra kronprinsfamilien er utrolig moro. Vi setter enormt stor pris på alle ringene som er sendt inn til oss, og dette er bokstavelig talt kronen på verket, sier Norgesglasset-programleder Pål Plassen.

Hyller alle som har bidratt

Julelenka

Sjetteklassinger fra Ny-Krohnborg skole i Bergen hjelper Pål Plassen i Norgesglasset og Mathias Lunde Kristoffersen i Norge Rundt med å strekke ut den spesielle julelenka.

Foto: Juliet Landrø / NRK
Kvelden før kvelden 2015

Atle Pettersen og Ingrid Gjessing Linhave leder årets utgave av Kvelden før kvelden, der Hele Norges julelenke er en av gjestene.

Foto: Ole Kaland / NRK

Sammen med julelenkeringene kom det inn mange spennende historier. Noen har delt sine innerste tanker og drømmer, mens andre har fortalt om hobbyer og opplevelser de aldri glemmer.

Skoleklasser har gått sammen for å bidra, og profilerte personer som statsminister Erna Solberg, Nobelprisvinner Edvard Moser og popstjerneduoen Marcus og Martinus har også sendt inn ringer.

Den over 200 meter lange julelenka skal nå vises frem i Kvelden før kvelden på NRK 1.

– Jeg skulle gjerne fortalt historien til samtlige av ringene, men da blir vi neppe ferdig med sendingen i tide til julaften. Det skal uansett bli stor stas å gi enkelte muligheten til å se sin ring i beste sendetid, sier Plassen, som også blir å se i TV-ruta lille julaften.

Stilles ut på museum

Selv om prosjektets ende nærmer seg, vil Hele Norges julelenke leve videre som en del av en juleutstilling.

– Etter at den har blitt TV-stjerne i Kvelden før kvelden, sendes lenka til Norsk Folkemuseum i Oslo, der alle som vil kan ta en nærmere titt på de flere tusen ringene som sammen utgjør en historie om landet vårt i 2015, avslutter Plassen.

Kulturstrøm