Hopp til innhold

Statsministeren har sendt inn sin ring – har du sendt din?

Norgesglasset på NRK P1 har et mål om å knytte landet sammen i et stort juleprosjekt, men trenger din hjelp for å lykkes med "Hele Norges julelenke".

Statsminister Erna Solberg viser frem sitt bidrag til "Hele Norges julelenke"

Statsminister Erna Solberg har bidratt til 'Hele Norges julelenke' med en ring som er laget av et bilde fra et besøk hun hadde hos stiftelsen Retretten. Forklaringen på ringen kan du se i videoen som ligger i artikkelen.

Foto: Statsministerens kontor

Pål Plassen og Håvard Karlsen med deler av "Hele Norges julelenke"

Programleder Pål Plassen og julelenkeansvarlig Håvard Karlsen viser frem noen av ringene som allerede er satt sammen i 'Hele Norges julelenke'.

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK

– Her har folk en mulighet til å bli en del av historien, ved å selv fortelle sin historie, sier Håvard Karlsen.

Som julelenkeansvarlig i Norgesglasset-redaksjonen er det han som holder oversikten over bidragene som kommer inn til "Hele Norges julelenke".

Konseptet er enkelt: Radioprogrammet ønsker at folk fra hele landet lager sin egen julelenkering som forteller noe om innsenderen. Sammen skal disse ringene danne én lenke som representerer historier fra hele landet.

Noen har gjort det så enkelt som å lage en ring der de skriver navnet på en eller flere personer som de er glade i, mens andre har laget mer kunstneriske bidrag, forteller Karlsen.

Bidrag fra statsministeren, popstjerner og en nobelprisvinner

Statsminister Erna Solberg, nobelprisvinner Edvard Moser og popstjerneduoen Marcus og Martinus er noen av de mer kjente navnene i bidragsbunken.

– Det fine er at både profilerte personer og folk flest sammen utgjør denne lenka med sine unike historier. Det er stort å få bidrag fra selveste statsministeren, men det er like artig at hele skoleklasser har tatt seg tid til å levere sitt bidrag til oss, sier programleder Pål Plassen.

Han har selvfølgelig også laget en ring til den nasjonale lenka.

– Jeg klippet ut en del av manuset mitt fra jubileumssendinga som vi i Norgesglasset hadde i fjor. Det er et godt minne for meg, og i tillegg er baksiden av manuset veldig dekorativt, så det passet ganske godt, sier Plassen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Garanterer plass til alle

Ringene som kommer inn skal settes sammen og presenteres i en spesialsending i Norgesglasset fredag 4. desember.

Norge Rundt er også med på laget, og de skal vise frem julelenka på NRK 1 senere samme dag.

Karlsen lover plass i lenka til samtlige som leverer sitt bidrag innen 3. desember.

– Alle som sender inn sin ring får plass i "Hele Norges julelenke". Det kan jeg garantere, så lenge den dukker opp i postkassa vår før fristen!

Slik sender du inn ditt bidrag:

  1. Du kan lage en julelenkering av hva som helst. Papp, papir, tøy – alt kan brukes, så lenge det har en betydning for deg!

  2. Skriv ned en setning eller to der du forteller hvorfor du bidrar med akkurat denne ringen.

  3. Send din ring og din forklaring i posten til "Norgesglasset, NRK, 7005 Trondheim".

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.