Kriminell sendeplan høst '07

Her finner du en oversikt over årets to siste måneders kriminelt gode hørespill. Minner om at P1-krimmen sendes på P1 lørdag kl. 14.03 og søndag kl. 23.03.

P1-krimmen
Foto: Fredrik Arff

Jomfrua i isen

Dette er en detektivhistorie og en fartsfylt eventyrfortelling med handling lagt til England på 1100-tallet like ved grensen til Wales. Det er en turbulent tid med strid om hvem som har retten til kronen. Vi treffer den kloke benedektinermunken Cadfael, tidligere sjømann, kriger, korstogfarer og rabagast, nå gartner, apoteker og problemløser,samt morderiske fredløse langsetter veiene. Midt oppi dette forsvinner et søskepar i tenårene. Broren kommer raskt til rette, men ikke søsteren som man tror er drept, røvet, ranet? Sammen med sheriffen Hugh Beringar forsøker Cadfael å finne henne før det er for sent…

Serie i fem deler etter Ellis Peter’s roman
Musikk: Åsmund Feidje
Lyddesign: Arne Barca
Regi: Carl Jørgen Kiønig

4.50 fra Paddington

Idet hun titter ut gjennom vinduet i sin kupé, ser Mrs McGillicuddy rett inn i et tog som kjører parallelt med hennes eget, og da ser hun ser en mann i ferd med å kvele en kvinne. Men det finnes ingen død kvinne på toget… Så hva gjør hun? Oppsøker sin gamle venninne Miss Marple selvsagt. Dette er en av Agatha Christies mest populære romaner. Den strikkende, skarpsindige og ustoppelige nysgjerrige peppermøen Miss Marple går løs på mysteriet og setter seg i respekt hos selve Scotland Yard.

Serie i 3 deler etter Agatha Christies roman
Musikk: Sigurd Jansen
Lyddesign: Jan Erik Hoel
Regi: Nils Nordberg

Knut Gribb

Tidenes norske mesterdetektiv, Oslo-detektiven. Knut vender i høst tilbake, lynsnar og handlekraftig som alltid. To helt ferske nyskrevne episoder om Gribb, som har vært i aktivitet helt siden 1908, blir sendt på slutten av året.

Lyddesign: Hilde Rolfsnes
Regi Nils Nordberg


uke 44 Peter: Jomfrua i isen 2
uke 45 Peter: Jomfrua i isen 3
uke 46 Peter: Jomfrua i isen 4
uke 47 Peter: Jomfrua i isen 5
uke 48 Ildahl: Knut Gribb – Dødebokens vokter Premiere
uke 49 Emberland/Roughtvedt: Knut Gribb – Havdypets røst Premiere
uke 50 Christie: 4.50 fra Paddington 1
uke 51 Christie: 4.50 fra Paddington 2
uke 52 Christie: 4.50 fra Paddington 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturstrøm

  • Unge musikanter holdt festkonsert

    Kongeparet var denne uka vertskap for Oslo kommunes 17. mai-konsert på Oscarshall på Bygdøy. Formålet er å lage en arena for unge talenter innen musikk, dans, teater og sang. Elever fra blant annet Oslo kulturskole, Edvard Munch, Foss og Hartvig Nissens videregående skole deltok.

    Kongeparet på konsert
    Foto: Torstein Bøe / NTB