Hopp til innhold

Kriminell sendeplan høst '07

Her finner du en oversikt over årets to siste måneders kriminelt gode hørespill. Minner om at P1-krimmen sendes på P1 lørdag kl. 14.03 og søndag kl. 23.03.

P1-krimmen
Foto: Fredrik Arff

Jomfrua i isen

Dette er en detektivhistorie og en fartsfylt eventyrfortelling med handling lagt til England på 1100-tallet like ved grensen til Wales. Det er en turbulent tid med strid om hvem som har retten til kronen. Vi treffer den kloke benedektinermunken Cadfael, tidligere sjømann, kriger, korstogfarer og rabagast, nå gartner, apoteker og problemløser,samt morderiske fredløse langsetter veiene. Midt oppi dette forsvinner et søskepar i tenårene. Broren kommer raskt til rette, men ikke søsteren som man tror er drept, røvet, ranet? Sammen med sheriffen Hugh Beringar forsøker Cadfael å finne henne før det er for sent…

Serie i fem deler etter Ellis Peter’s roman
Musikk: Åsmund Feidje
Lyddesign: Arne Barca
Regi: Carl Jørgen Kiønig

4.50 fra Paddington

Idet hun titter ut gjennom vinduet i sin kupé, ser Mrs McGillicuddy rett inn i et tog som kjører parallelt med hennes eget, og da ser hun ser en mann i ferd med å kvele en kvinne. Men det finnes ingen død kvinne på toget… Så hva gjør hun? Oppsøker sin gamle venninne Miss Marple selvsagt. Dette er en av Agatha Christies mest populære romaner. Den strikkende, skarpsindige og ustoppelige nysgjerrige peppermøen Miss Marple går løs på mysteriet og setter seg i respekt hos selve Scotland Yard.

Serie i 3 deler etter Agatha Christies roman
Musikk: Sigurd Jansen
Lyddesign: Jan Erik Hoel
Regi: Nils Nordberg

Knut Gribb

Tidenes norske mesterdetektiv, Oslo-detektiven. Knut vender i høst tilbake, lynsnar og handlekraftig som alltid. To helt ferske nyskrevne episoder om Gribb, som har vært i aktivitet helt siden 1908, blir sendt på slutten av året.

Lyddesign: Hilde Rolfsnes
Regi Nils Nordberg


uke 44 Peter: Jomfrua i isen 2
uke 45 Peter: Jomfrua i isen 3
uke 46 Peter: Jomfrua i isen 4
uke 47 Peter: Jomfrua i isen 5
uke 48 Ildahl: Knut Gribb – Dødebokens vokter Premiere
uke 49 Emberland/Roughtvedt: Knut Gribb – Havdypets røst Premiere
uke 50 Christie: 4.50 fra Paddington 1
uke 51 Christie: 4.50 fra Paddington 2
uke 52 Christie: 4.50 fra Paddington 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.