Krever tilbakekalling av ny bok

Boka «Kvinner som hater kvinner» ble lansert på fredag. Mandag ettermiddag kom et krav om at boka skulle stoppes og trekkes fra markedet.

Anne Brith Davidsen med boka

Blogger og forfatter Anne Brith Davidsen med den boka som ble lansert på fredag, og som nå er krevd tilbakekalt.

Foto: Brage Lie Jor / NRK

Boka «Kvinner som hater kvinner» er skrevet av blogger Anne Brith Davidsen. I boka trekkes det fram en lang rekke historier om kvinner som skal ha trakassert Davidsen.

Nå kreves boka stoppet og tilbakekalt på grunn av en av historiene som kommer fram i boka. Advokat Lene Homstvedt krever på vegne av en klient at den tilbakekalles innen fredag denne uken.

Advokat Lene Homstvedt bekrefter til NRK at hun på vegne av en klient har fremmet et krav om å få boka stoppet, men hun vil ikke gå ut med hvem hun representerer.

Hvem er det dere har fremmet kravet på vegne av?

– Det har jeg ikke mulighet til å uttale meg om, sier Homstvedt i Olafsen advokatfirma.

Advokat Lene Homstvedt

Advokat Lene Homstvedt i Olafsen advokatfirma.

Foto: Advokatfirma Olafsen as

– Kommer ikke på tale

Forlaget bak boka opplyser til NRK at de ikke kommer til å trekke boka.

– Det kommer ikke på tale at vi tilbakekaller boka, sier forlegger Alexander Elguren til NRK.

Han forteller at han mener fortellingene som kommer fram i boka er av offentlig interesse.

– Vi opplever at denne boka har allmenn interesse for offentligheten, og kommer ikke under noen omstendighet til å gi etter for dette kravet.

En av historiene som blir presentert i boka handler om at en politimann skal ha kommet med trusler mot Davidsen.

Mye kritisert

Både Davidsen selv, og selve boka er blitt mye kritisert.

Davidsen har blant annet fått kritikk for å ha ringt arbeidsgiverne til kritikere, og truet andre kritikere med anmeldelser. Det skrev Dagens Næringsliv i høst.

En av kritikerne som da sto fram, var Gry Monica Engen.

– Jeg har aldri vært usaklig i min kritikk. Likevel tok hun kontakt med min arbeidsgiver for å «informere» om at jeg er et nettroll og at hun skulle anmelde meg. Jeg synes det er ekkelt at arbeidsgiveren min ble trukket inn i saken, sa Engen til Dagens Næringsliv i november.

Boka er også blitt beskyldt for å komme med usannheter, og blant annet på en rekke blogger og i forum på internett.

Ifølge forlaget ønsker ikke Davidsen selv å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Kulturstrøm

 • Nye talenter i støpeskjeen

  Gunnvald Ottesen (26) er valgt ut til eliteprogrammet Dirigentforum, som er en langsiktig talentutviklingssatsning, initiert av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB. Daniel Reith (27) fra Tyskland og Hannah H. Andresen (22) fra Danmark er også håndplukket til satsingen, forteller Musikkfrokost på NRK Klassisk.

  Gunnvald Ottesen
  Foto: Opera til folket
 • Skal samarbeide med Nasjonalmuseet

  Kathrine og Cecilie Fredriksen, døtrene til skipsreder John Fredriksen, har inngått et samarbeid med Nasjonalmuseet verdt flere hundre millioner kroner. De skal blant annet etablere en stor samling moderne kunst, skriver Aftenposten.

 • – Ungt teater uten skjermdistanse

  – Det står bra til med teater for ungdom i Norge, mener NRKs teaterkritiker. Hun har tatt for seg to forestillinger om tabu, selvbilde og kvinnelig seksualitet som tar ungt publikum på alvor. Den ene i et nøkternt scenebilde med kun en avkledd skuespiller på scenen, «Dritt/La Merda» (bildet). Den andre i en overdådig scenografi der det ikke blir spart på noe som kunne ha referanser til romantikk, intimitet og sex, «Bare en våt munn». – Det er eksplisitt og avkledd, forestillinger som går rett inn i tematikk mange unge har en skjermdistanse til, sier Karen Frøsland Nystøyl. Hør anmeldelsene fra Heddadagene i Studio 2.

  Helga Guren i Dritt / La Merda
  Foto: Heddadagene/Rogaland Teater