Hopp til innhold

Konkurranse uke 14

Vi har oppgaven. Har du svaret, kan du vinne en praktisk Ryk og reis-sekk.

Ryk og reis-sekken
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Langt, langt ute i Atlanterhavet ligger ni frodige øyer av vulkansk opprinnelse. Fra flyet ser de ut som irrgrønne malingflekker på et blått lerret. Med behagelig klima, generøs natur og en vennlig befolkning fremstår stedet vi vil frem til som et siste uberørt øyparadis. 

Øygruppens navn kommer av det portugisiske ordet for de store rovfuglene som var noe av det de første utsendingene fra Henrik Sjøfareren la merke til, da de gikk i land på begynnelsen av 1400-tallet. Disse spesielle haukene er fortsatt tallrike på øyene. Øyenes eget regionflagg prydes da også av en hauk og ni stjerner, en for hver øy. Legenden vil ha det til at dette er restene av det tapte kontinent, Atlantis. 

Vet du hvor Ryk og reis vil denne gangen kan du sende oss et postkort eller en e-post.

Postadresse:

Ryk og reis

NRK P1

7005 Trondheim

E-postadresse:

rykogreis@nrk.no

Ryk og reis NRK P1

 

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters