Konkurranse uke 22

Vi har premien, - har du svaret?

Ryk og reis-sekken
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Du skal frem til en øygruppe med 17 bebodde øyer. Øyene er strategisk beliggende ved viktige sjøruter i det nordøstlige Atlanterhavet. Øygruppen har bratte fjellsider som begrenser bebyggelsen til små områder i lavlandet. Det bor ca 50.000 mennesker på disse øyene til sammen og de lever hovedsakelig av fiske, fiskeforedling, skipsbygging, bygg og anlegg, samt håndverk.

Det er høysesong på øyene fra juni til september. I sommermånedene blir det aldri helt mørkt, og båtturen over Nordatlanteren er mest behagelig på denne årstiden, når havet er forholdsvis rolig.

Vet du hvor vi vil denne gangen sender du en e-post til rykogreis@nrk.no, eller postkort til Ryk og reis, NRK P1, 7005 Trondheim.

Ryk og reis NRK P1

 

 

Kulturstrøm

 • Fortnite kåret til årets spill

  Fortnite vant prisen for årets spill under Golden Joystick Award i London i helgen. Under utdelingen ble Fortnite, som er et skytespill hvor spillere enkeltvis eller i lag spiller mot hverandre, i tillegg kåret til vinner i kategorien årets konkurransespill, skriver Gamesradar.

  Fortnite
  Foto: Epic Games
 • Vil reforhandle kunstbytteavtale

  Det høyrepopulistiske partiet Ligaen vil at Italia skal reforhandle avtalen om utlån av Leonardo Da Vincis malerier til Louvre-museet i Frankrike i forbindelse med markeringen av Da Vincis død for 500 år siden. Leonardo da Vinci ble født i Italia i 1452 og døde i Frankrike 1519. I bytte mot Da Vinci-maleriene skal museet Scuderi del Quirinale i Roma få låne malerier av renessansekunstneren Raphael til en utstilling i 2020 for å markere at det er 500 år siden han døde (NTB).

  Den vitruviske mann - Leonardo da Vinci
  Foto: GABRIEL BOUYS / Afp
 • Borgengården reddes

  Borgengården, et landemerke i Skien sentrum, får penger fra Kulturminnefondet. De gir 300.000 kroner for å sikre den barokke utsmykningen på bygningen. Kulturminnefondet vektlegger den høye kulturminneverdien, samt byggets tilgjengelighet og historikk.

  Borgengården i Skien
  Foto: Anne Lognvik / NRK