Hopp til innhold

Konkurranse uke 22

Vi har premien, - har du svaret?

Ryk og reis-sekken
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Du skal frem til en øygruppe med 17 bebodde øyer. Øyene er strategisk beliggende ved viktige sjøruter i det nordøstlige Atlanterhavet. Øygruppen har bratte fjellsider som begrenser bebyggelsen til små områder i lavlandet. Det bor ca 50.000 mennesker på disse øyene til sammen og de lever hovedsakelig av fiske, fiskeforedling, skipsbygging, bygg og anlegg, samt håndverk.

Det er høysesong på øyene fra juni til september. I sommermånedene blir det aldri helt mørkt, og båtturen over Nordatlanteren er mest behagelig på denne årstiden, når havet er forholdsvis rolig.

Vet du hvor vi vil denne gangen sender du en e-post til rykogreis@nrk.no, eller postkort til Ryk og reis, NRK P1, 7005 Trondheim.

Ryk og reis NRK P1

 

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober