Konkurranse uke 22

Vi har premien, - har du svaret?

Ryk og reis-sekken
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Du skal frem til en øygruppe med 17 bebodde øyer. Øyene er strategisk beliggende ved viktige sjøruter i det nordøstlige Atlanterhavet. Øygruppen har bratte fjellsider som begrenser bebyggelsen til små områder i lavlandet. Det bor ca 50.000 mennesker på disse øyene til sammen og de lever hovedsakelig av fiske, fiskeforedling, skipsbygging, bygg og anlegg, samt håndverk.

Det er høysesong på øyene fra juni til september. I sommermånedene blir det aldri helt mørkt, og båtturen over Nordatlanteren er mest behagelig på denne årstiden, når havet er forholdsvis rolig.

Vet du hvor vi vil denne gangen sender du en e-post til rykogreis@nrk.no, eller postkort til Ryk og reis, NRK P1, 7005 Trondheim.

Ryk og reis NRK P1

 

 

Kulturstrøm

 • Kanye snakket om «presidentkallet»

  I et tre timer langt radiointervju hos Joe Rogan snakket Kanye West om sitt kall etter å bli «lederen av den frie verden». Han kom også med udokumenterte antydninger om at Bob Marley, Michael Jackson og Prince hadde blitt drept, melder Variety.

  Kanye West
  Foto: ANGELA WEISS
 • Fremtidens kunst

  Norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år. Ny teknologi og digitale kunstauksjoner har gjort det mulig å nå kunstsamlere over hele verden.

  Digital kunst omsettes for millioner – norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år