Hopp til innhold

Kommer Sony til å kutte prisen på Playstation 3?

Sony har kuttet hardt og klart å kutte produksjonskostnadene på sin Playstation 3 med hele 70 %. Får vi endelig et priskutt på konsollen?

Playstation 3 i en amerikansk butikk
Foto: Paul Sakuma / AP

Finansdirektør i Sony; Nobuyuki Oneda

Finansdirektør i Sony, Nobuyuki Oneda, på Sonys presentasjon av selskapets kvartalsresultater.

Foto: Shizuo Kambayashi / AP

- Kostnadsreduksjonen vi har hatt siden vi lanserte PS3 er veldig betydelig, og dette er etter planen, fortalte finansdirektøren i Sony, Nobuyuki Oneda, under presentasjonen av selskapets kvartalsresultater.

På samme presentasjon måtte Oneda legge frem stygge regnskapstall, som viste at Sony har tapt flere milliarder kroner de siste kvartalene. Dette til tross for kraftige kutt i både bemanning og produksjonsutgifter.

LES MER: Sony taper milliarder

LES MER: Kutter prisen på PS2

- Vi går ikke ut med hvor stor kostnadsreduksjonen har vært helt konkret i de siste to årene, men den går etter planen og ligger på omtrent 70 %, fortsatte Oneda.

Lave kostnader

Dette betyr i følge nettmagasinet Edge, at produksjonsprisen på Playstation 3 er nede i knappe 1500 norske kroner. Med en så lav produksjonspris er det ingenting som er i veien for at Sony vil kutte prisen på konsollen.

Kvartalsrapporten viste også at salget av konsollen har sunket fra 1,6 millioner enheter til 1,1 millioner på ett år. For å snu denne trenden er det med andre ord ikke usannsynlig at markedets dyreste konsoll går mot en lavere pris.

Kanskje vil Sony ta i bruk spillmessen GamesCom i Köln om et par uker for å annonsere kuttet? Hva tror du?

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.