Hopp til innhold

Kle av deg!

Ta frem hippien i deg eller kjøp deg et par sjokkrosa pumps.70- og 80-tallet er tilbake!

Maria Scheen Schuller og Siri Skaustein
Foto: Marie Melgård / NRK

70-tallet

Årets vår- og sommer-moter er inspirert av 70-tallet. Det skal være mønster, farger, lange flagrete kjoler, store solbriller og bruk gjerne bandebånd.

-Skulle du trenge litt eksta inspirasjon ta en titt på gamle Charlies Angels's episoder eller se den ny filmen til Sienna Miller "Hippie hippie shake", sier Ingeborg Heldal, sjefsredaktør Cosmopolitan. 

80-tallet

Det er ikke bare 70-tallet som kommer tilbake i år, 80-tallet har også vært inspirasjonskilde for moteskaperne. Smale jeans, sjokk farget sko og t-skjorter med budskap er blandt det som er tingen å bruke i sommer.

Se innslaget fra Frokost-TV her.

Maria og Siri
Foto: Marie Melgård / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters