NRK Meny
Normal

Klart for Zoom-finale

Zoom-kveldene i Trondheim, Tromsø, Oslo, Stavanger, Kristiansand og Bergen er nå unnagjort, kun finalene gjenstår.

Gerilja på Øya 2008
Foto: Hagen, Per Ole / NRK

Finalen finner sted 3. og 4. februar på Garage i Oslo. Ett band står igjen som vinner etter at juryen har bestemt seg etter siste konsert på onsdag. Vinnerbandet får muligheten til å dra på en stor turné i vår, med 18 spillejobber fra nord til sør, sammen med vinneren av Urørtfinalen 2009 , Pony the Pirate .

Finale: Zoom 2009 #1 – tirsdag 3. februar

Kl. 21.30 – Evan Seleven (Kristiansand)
Kl. 22.30 – Norma Sass (Oslo)
Kl. 23.30 – Kvelertak (Stavanger)

Finale: Zoom 2009 #2 – onsdag 4. februar

Kl. 21.15 - Pelbo (Trondheim)
Kl. 22.00 - Bad County Officials (Tromsø)
Kl. 22.45 - Lyd (Bergen)
Kl. 23.30 - Merlin (Oslo)

Årets Jury:

Claes Olsen, Øyafestivalen, juryformann
Monica Larsson, Norsk Rockforbund
Amund Grepperud, NRK P3/Urørt
Jonas Thire (Garage) og Rune Haugen (Mono), Oslo
Mona Helleland Varpe, Tromsø
Louis Holbrook, Kristiansand
Bård Flikke, Trondheim
Roar Holter, Stavanger
Bergen TBA

Urørtkaptein Amund Grepperud, ser fram til finalene, og er spent på hva bandene vil prestere.

– Jeg gleder meg til å se syv band som vil gi alt de har for å overbevise meg om at de burde få dra på Zoom/Urørt-turnéen. Flere av bandene på lista er det ventet mye av i 2009, og ett av dem vil få muligheten til å vise seg fram for hele Norge.

Han har også noen favoritter, men bedyrer at alle får en sjanse til å vise seg fram før han bestemmer seg.

– Jeg har et par forhåndsfavoritter, men jeg må jo se alle syv live før jeg kan si hvem som er best. Det synes jeg folk som er i Oslo tirsdag og onsdag også bør gjøre.

Nytt samarbeid

I tillegg til NRK P3 og Urørt , er Øyafestivalen og Norsk Rockforbund med på årets Zoom-lag. Tidligere arrangør Norgesnettet er ute av leken, grunnet mangel på kapasitet.

Her kan du se et intervju med fjorårets vinnere, Gerilja og Sigh & Explode .

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

1998 var året da Zoom-turnéen så dagens lys for første gang, og siden den gang har opplegget vært viktig for mange band som i dag er godt etablerte. Band som tidligere har deltatt og som har turnert Norge på kryss og tvers i regi av Zoom, er blant annet: Madrugada, Johndoe, Ida Maria , Ricochets, Silver, Surferosa, Heroes & Zeros og 120 Days.

Kulturstrøm

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP
 • Skeptisk til bok i butikk

  Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.