Hopp til innhold

Barneskrik og platekontrakt

Årets Urørt 2009, Pony the Pirate, signerte nylig en platekontrakt på to album med Sony BMG. Men dette er ikke den eneste nyheten bandet kan avsløre.

Vinner av Urørtfinalen 2009, Pony the Pirate (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Kontrakten, som gjelder for to plater, ble offisielt inngått 7. mars, men vi har hatt en dialog med dem siden før Bylarm i februar. Sony BMG vil at den første plata skal komme i løpet av høsten, men på grunn av en hektisk festivalsommer, ser det faktisk ikke ut til at plata kommer før i begynnelsen av 2010, sier trommeslager, Kurt André Aase.

Lyden av Festival-Norge

Festivalbookingen rundt omkring i Norge er i full gang, og noen av festivalene som får besøk av Pony the Pirate i løpet av sommeren, er Quart, Øya og Slottsfjell.

– Til nå har vi blitt booket til 15 festivaljobber over hele Norge. Siden Sony-kontrakten gjelder for Norge, så avventer vi utenlandsspilling litt. Men det blir nok i løpet av høsten en gang.

Vellykket turné

For øvrig har bandet akkurat avsluttet en større Norgesturné sammen med årets Zoom-vinner, Norma Sass .

– Zoom Urørt-turnéen var en veldig positiv opplevelse. Det er ikke bare en enestående spilletrening, men det å spille for så mye publikum som vi gjorde, var veldig spennende. Dessuten var det en ypperlig mulig til prøve ut repertoaret for å finne ut hvilke sanger som fungerer, for så å videre stake ut kursen for hvilken musikksjanger vi vil satse på fremover.

Se: Bilder fra Zoom Urørt-turnéen

Les: Grand finale

Les: Zoom Urørt er i gang

Med barn

Platekontraktsignering er ikke den eneste nyheten bandet kan avsløre. Vokalist Joakim Johannessen og kona Elin Johannessen, som også spiller i bandet, skal nemlig bli foreldre.

– Ja, det stemmer. Elin har vel termin i begynnelsen av oktober, tror jeg. Det blir spennende og vi gleder oss.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nyheten ble mottatt med glede fra de resterende bandmedlemmene. Men graviditeten kan også by på noen problemer.

– At et barn kommer til verden, er en fin ting. Og det er ingenting som blir lagt på is på grunn av dette. Vi skal kjøre på like hardt som før, men i første omgang kommer nok barnets mor til å komme og gå litt sporadisk, men det blir overhode ikke aktuelt å erstatte henne, avslutter Aase.

Blivende far og vokalist, Joakim Johannessen, kan bekrefte at graviditeten ikke kommer til å skape noen nevneverdige problemer for bandet.

– Vi har tro på at det kommer til å gå veldig fint. Elin blir med så mye som mulig.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.