NRK Meny
Normal

Klar for Tyldums nye film

Den prisbelønte skuespilleren Eddie Redmayne skal spille hovedrollen i Morten Tyldums nye filmdrama om kampen om å elektrifisere USA.

Skuespiller Eddie Redmayne under Oskar-utdelingen i januar 2016

KLAR FOR TYLDUM-FILM: Eddie Redmayne er klar for å spille hovedrollen i Morten Tyldums nye film «The Last Days Of Night». Her er han på den røde løperen under årets Oscar-utdeling.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp

Eddie Redmayne er klar for å spille hovedrollen i Morten Tyldums nye film «The Last Days Of Night» melder Hollywood Direct.

Den kritikerroste skuespilleren har vunnet flere priser for sine rolletolkninger. I 2015 vant briten både Oscar og Golden Globe for beste mannlige hovedrolle for sin rolle som Steven Hawking i dramafilmen «The Theory of Everything».

Også i år var Redmayne nominert til Oscar for beste mannlige hovedrolle i år for sin rolle som transkjønnede Lili Elbe – en av verdens første til å ta en kjønnskorrigerende operasjon – i filmen «Den Danske Piken», men måtte se seg slått av Leonardi de Caprio.

Redmayne er for tiden aktuell med Harry Potter-oppfølgeren «Fantastic Beasts and Where to Find Them», hvor han spiller hovedrollen som Newt Scamander.

Eddie Redmayne

PRISBELØNNET FOR ROLLEN SOM HAWKING: Eddie Redmayne spilte Steven Hawking i filmen «The Theory of Everything». Han vant en Oscar, BAFTA og Golden Globe og ble nominert til flere andre priser for sin rolletolkning, og ble nominert ti

Foto: United International Pictures

Kampen om elektrisiteten

Og nå er Redmayne også klar for Tyldums nye filmprosjekt.

Dramaet «The Last Days Of Night Filmen tar for seg kampen mellom industrialderens titaner Thomas Edison og George Westinghouse om å elektrifisere USA i året 1888 – hvor mirakelet elektrisk lys er i sin spede begynnelse.

Thomas Edison har vunnet kappløpet til patentkontoret, og saksøker sin eneste gjenværende rival, George Westinghouse, for den svimlende sum av en milliard dollar.

Eddie Redmayne skal spille den unge og nyutdannede advokaten Paul Cravath, som Westinghouse, til manges store overraskelse, velger som sin forsvarer.

Prisvinnende duo

«The Last Days Of Night» er basert på boken med samme navn, skrevet av Graham Moore.

Morten Tyldum og George Moore jobbet sammen med Oskar-suksessen «The Imitation Game», som også er basert på en bok skrevet av Moore.

Tyldum ble nominert til Oscar for beste regi for "The Imitation Game", i 2014, men måtte se seg slått av Alejandro González Iñárritu. Moore vant på sin side Oscar for beste manus.

Innspillingen av «The Last Days Of Night» skal etter planen starte i Storbritannia i slutten av januar, og vises på kinolerretet høsten 2017.

Morten Tyldum poserer sammen med kona Janne Tyldum på den røde løperen under Oskar-utdelingen i 2015

Morten Tyldum ble nominert til Oscar for beste regi for filmen «The Imitation Game» i 2015. Her poserer han sammen med kona Janne Tyldum på den røde løperen.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).