NRK Meny
Normal

Klar for Tyldums nye film

Den prisbelønte skuespilleren Eddie Redmayne skal spille hovedrollen i Morten Tyldums nye filmdrama om kampen om å elektrifisere USA.

Skuespiller Eddie Redmayne under Oskar-utdelingen i januar 2016

KLAR FOR TYLDUM-FILM: Eddie Redmayne er klar for å spille hovedrollen i Morten Tyldums nye film «The Last Days Of Night». Her er han på den røde løperen under årets Oscar-utdeling.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp

Eddie Redmayne er klar for å spille hovedrollen i Morten Tyldums nye film «The Last Days Of Night» melder Hollywood Direct.

Den kritikerroste skuespilleren har vunnet flere priser for sine rolletolkninger. I 2015 vant briten både Oscar og Golden Globe for beste mannlige hovedrolle for sin rolle som Steven Hawking i dramafilmen «The Theory of Everything».

Også i år var Redmayne nominert til Oscar for beste mannlige hovedrolle i år for sin rolle som transkjønnede Lili Elbe – en av verdens første til å ta en kjønnskorrigerende operasjon – i filmen «Den Danske Piken», men måtte se seg slått av Leonardi de Caprio.

Redmayne er for tiden aktuell med Harry Potter-oppfølgeren «Fantastic Beasts and Where to Find Them», hvor han spiller hovedrollen som Newt Scamander.

Eddie Redmayne

PRISBELØNNET FOR ROLLEN SOM HAWKING: Eddie Redmayne spilte Steven Hawking i filmen «The Theory of Everything». Han vant en Oscar, BAFTA og Golden Globe og ble nominert til flere andre priser for sin rolletolkning, og ble nominert ti

Foto: United International Pictures

Kampen om elektrisiteten

Og nå er Redmayne også klar for Tyldums nye filmprosjekt.

Dramaet «The Last Days Of Night Filmen tar for seg kampen mellom industrialderens titaner Thomas Edison og George Westinghouse om å elektrifisere USA i året 1888 – hvor mirakelet elektrisk lys er i sin spede begynnelse.

Thomas Edison har vunnet kappløpet til patentkontoret, og saksøker sin eneste gjenværende rival, George Westinghouse, for den svimlende sum av en milliard dollar.

Eddie Redmayne skal spille den unge og nyutdannede advokaten Paul Cravath, som Westinghouse, til manges store overraskelse, velger som sin forsvarer.

Prisvinnende duo

«The Last Days Of Night» er basert på boken med samme navn, skrevet av Graham Moore.

Morten Tyldum og George Moore jobbet sammen med Oskar-suksessen «The Imitation Game», som også er basert på en bok skrevet av Moore.

Tyldum ble nominert til Oscar for beste regi for "The Imitation Game", i 2014, men måtte se seg slått av Alejandro González Iñárritu. Moore vant på sin side Oscar for beste manus.

Innspillingen av «The Last Days Of Night» skal etter planen starte i Storbritannia i slutten av januar, og vises på kinolerretet høsten 2017.

Morten Tyldum poserer sammen med kona Janne Tyldum på den røde løperen under Oskar-utdelingen i 2015

Morten Tyldum ble nominert til Oscar for beste regi for filmen «The Imitation Game» i 2015. Her poserer han sammen med kona Janne Tyldum på den røde løperen.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.