NRK Meny
Normal

Kjører Norge på langs i ny bilfilm

Er dette arvtakeren til Flåklypa Grand Prix? Snart er det premiere på en ny helnorsk bilfilm med kappløp fra Oslo til Nordkapp.

Hallvard Bræin gjør sin debut som spillefilmregissør med filmen «Børning» – en fartsfylt landeveisfilm med sladding, raske biler, og intens blinking i norske fartsbokser.

Anders Baasmo Christiansen, Otto Jespersen, Jenny Skavlan, Sven Nordin, Marie Blokhus, Henrik Mestad og Steinar Sagen er noen av skuespillerne som er med i filmen.

Sikre på suksess

Marcus Brodersen

TROR DET BLIR EN HIT: Produsent Marcus Brodersen i Filmkameratene mener bilfilmen «Børning» vil toppe kinolistene i år.

Foto: Privat

Produsent Marcus Brodersen i Filmkameratene sier at de har høye forventninger til filmen.

– Vi er helt sikre på at dette blir en stor suksess, og filmen kommer til å ligge høyt oppe på listen over best besøkte kinofilmer i år, spår Brodersen.

Han begrunner dette med at filmen har en bred appell, og at det er en fin historie som vil treffe mange.

– Dessuten er dette den første nordiske bilfilmen. Og der mange andre bilfilmer er juks, så er dette på ekte. Vi har faktisk kjørt ruta med 26 av Norges aller råeste biler innen amcar og gatebil. Det tror jeg mange har lyst til å se, sier Brodersen.

Norge på langs

– Får filmen et element av Hurtigruta minutt for minutt – slik at publikum skal gå på kino og se om bygda deres vises fram i filmen?

– Hehe, det blir litt det. Bakteppet vårt er jo å kjøre Norge på langs, og vi er innom mange steder på veien, sier Brodersen.

Han skryter av hjelpen de har fått i norske bilmiljøer, alt fra lokale klubber til Norges bilsportforbund.

– Vi har også fått god hjelp av NAF og politiet, slik at vi har fått sperra av områder hvor vi har spilt inn kjørescener. Og vi har kommet oss igjennom innspillingen uten annet enn små bulker og avskrapet lakk, sier han.

«Børning» har kinopremiere 13. august.

Toyota GT86x

TOYOTA GT86X: En av bilene du får se kjøre Norge på langs i «Børning». Denne bilen kjøres til daglig av driftingsjåføren Fredric Aasbø. Se den ferske traileren for den norske bilfilmen over.

Foto: Erik Aavatsmark / © 2014 Filmkameratene AS

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters