Hopp til innhold

Kjendisparet Kim Kardashian og Kanye West skilles

Kim Kardashian har sendt inn skilsmissepapirer og vil skilles fra Kanye West, ifølge talspersonen til Kardashian.

Kanye West og Kim Kardashian

SKILLES: Amerikanske medier melder at det sju år lange ekteskapet mellom Kim Kardashian og Kanye West går mot slutten.

Foto: Danny Moloshok / Reuters

Kjendisparet har vært gift i sju år. Kim Kardashian ber om delt omsorg for deres fire barn, sa talspersonen for Kardashian, Kim Welder, fredag. Det skriver New York Times.

Hun vil ikke utdype nærmere hva som er årsaken til at Kim Kardashian vil skilles.

Talsperson til West har så langt ikke gitt noen kommentar.

Det var kjendisnettstedet TMZ, som første meldte dette fredag.

Ryktene om en skilsmisse har svirret i flere uker. I september ble det også kjent at TV-serien Keeping Up With The Kardashians legges ned etter 14 år og 20 sesonger.

Kanye West var sist aktuell som presidentkandidat under høstens valg, men erkjente nederlag etter å ha kun fått i underkant av 50.000 stemmer.

260 millioner følgere

Ekteparet West/Kardashian ble i 2016 kåret til å være noen av de mektigste personlighetene på internett.

Da de giftet seg i 2014 ble de et av de mest omtalte kjendisparet i Hollywood, og er også kjent under navnet «Kimye».

Kanye West har gjort stor suksess som rapper etter solodebuten i 2004. Han er blant verdens mestselgende artister, ifølge Store Norske leksikon.

Kim Kardashian er del av en større sosietetsfamilie som blant annet har hatt flere realityprogrammer på TV. Hun ble for alvor kjent etter at en privat sexvideo ble lekket i 2007.

Samme år hadde Kardashian-familiens TV-serie «Keeping Up with the Kardashians» premiere på TV-kanalen E!.

Kim Kardashian har rundt 260 millioner følgere på sin private Instagram-konto, mens West har 30 millioner følgere på sin Twitter-konto.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober