Clint Eastwood kjeftet på usynlig Obama - skapte nettfenomen

Da Clint Eastwood tiltalte en stol som president Barack Obama, skapte han samtidig et nettfenomen.

Da Mitt Romney i natt ble utvent til republikanernes presidentkandidat, var det ingen ringere enn Clint Eastwood som varmet opp publikum.

Han snakket de første fem minuttene til en sal ved godt mot, men da han snudde seg mot en tom stol til sin venstre side skjedde det noe magisk.

The Empty Chair Crisis ga EU sjokk i 1965 da Frankrike trakk alle sine representanter fra jordbruksforhandlinger. I natt fikk «an empty chair» en helt ny mening, men denne gang var det ikke krise.

Les også:

«Eastwooding»

Eastwood snudde seg, som du kan se i videoen nedenfor, til stolen ved sin side og rakket ned på Obamas fire år i Det hvite hus, samtidig som han dro vitser.

Opptrinnet varte i syv minutter, og seansen ble avsluttet med at tilhørerne reiste seg i salen og ropte: «Make my day» som er Eastwoods berømte replikk fra Dirty Harry-filmene.

Eastwoods dialog med stolen, fikk ikke bare salen til å eksploderte i vill jubel fra kvinner og menn med alt fra cowboy-hatter til elefanter på hodet, men også sosiale medier og Internett plukket øyeblikkelig opp humoren.

Nå fyller fenomenet som refereres til som «eastwooding» opp sosiale medier.

Blant bildene som dukket opp er et av bestefaren i The Simpsons som kjefter på en tom stol, og både dyr og legofigurer ble flittig brukt for å gjenskape scenen fra republikanernes møte. Se bildegalleri øverst i saken.

Se Clint Eastwood snakke til den tomme stolen her:

Clint Eastwood holder tale på republikanernes landsmøte

Clint Eastwood holder tale på republikanernes landsmøte

– So, mister President

Det tok ikke lange tiden før President Obama responderte på Eastwoods opptreden på Twitter med et bilde av seg selv i Presidentstolen med teksten: «This seat’s taken».

Obamas respons på Eastwoods opptreden

Obamas svarte raskt fra Presidentstolen

NRKs USA-korrespondent, Anders Tvegård, hev seg på trenden med tvitringen: ”Ofte #eastwooding i Stortingssalen, mener jeg å huske. Har kanskje blitt bedre de to siste åra?”

Les også: Obama-nettmøte ga datakollaps

Kulturstrøm