Obama-nettmøte ga datakollaps

Serverne til nettstedet Reddit knelte da USAs president Barack Obama stilte opp på et timeslangt nettmøte.

Nettmøte med Barack Obama

Barack Obama møtte folket til nettprat fra Charlottesville i Virginia, hvor han nå er på besøk i forbindelse med valgkampen.

Foto: Det hvite hus

Obama styrket ryktet sitt som presidenten av sosiale media da han uten noe større forvarsel inviterte vanlige folk til å stille ham spørsmål via nettstedet Reddit.com onsdag kveld norsk tid.

Se alle spørsmål og svar her

– Hei, alle sammen, dette er Barack, startet han med å skrive, og linket til sin Twitter-konto, hvor han kort tid før hadde annonsert at han ville svare på spørsmål på Reddit.

Svarte ikke på Guantanamo-spørsmål

Reddit er et diskusjonsforum med 39 millioner brukere, hvor medlemmene selv kan opprette nye emnetråder. Brukerne stemmer da opp eller ned hvor synlig trådene og kommentarene skal være.

Kjendiser og politikere med et sterkt ønske om å promotere seg selv har med ulik grad av hell tidligere stilt opp på slike AMA's (Ask me anything) på Reddit.

Med Obama var det selvsagt en helt annen sak. Serverne knelte, og mange hadde problemer med å komme inn på sidene til Reddit mens nettmøtet pågikk. Blant de 13.600 spørsmålene og kommentarene, måtte Obama ignorere en lang rekke av dem, som om han liker katter, eller hvilken vei han henger opp dopapirrullen.

Men han ga lange og utfyllende svar på andre spørsmål. Obama diskuterte flere ulike temaer, som orkanen Isaac, romfartsprogrammet, troppene i Afghanistan og ytringsfrihet på nettet.

Enkelte viktige spørsmål svarte han derimot ikke på. For eksempel om klimaendringene og issmeltingen rundt polene, samt hvorfor han ikke har stengt fangeleiren på Guantanamo, selv om han har sagt at dette ville skje.

Øloppskrift

Obama fikk også spørsmål om oppskriften på ølet som brygges i Det hvite hus. Over 10.000 personer har skrevet under på et opprop på internett , hvor man ber om oppskriften. Oppskriften er svært gammel, og det sier at ølet ble servert til grunnlovsfedrene George Washington og Thomas Jefferson.

– Oppskriften blir offentliggjort snart! Jeg vet av erfaring at det er godt, skrev Obama.

Etterpå omtalte Obama nettmøtet som et eksempel på hvordan teknologi og internett kan skape slike dialoger som løfter fram og styrker demokratiet.

– NOT BAD, skrev Obama, om hva han selv tenkte om eksperimentet.

Dette er ikke første gang Obama skaper nettstorm. I 2011 fikk han inn titusener av spørsmål da han svarte på spørsmål på Twitter.

SISTE NYTT

Siste nytt