Kim Cattrall skal spille USAs president

I TV-serien Modus, basert på Anne Holts bøker, skal Sex og Singelliv-stjerna Kim Cattrall spille den amerikanske presidenten.

Kim Cattrall poserer foran Sex og singelliv-plakat

GLAMOUR: Kim Cattrall er mest kjent for rollen som Samantha i Sex og Singelliv. Nå skal hun spille amerikansk president i TV-serie-versjonen av Anne Holts roman.

Foto: Peter Kramer / AP

TV-serien er svensk, og det er Expressen som skriver at sesong 2 får Cattrall på rollelista.

– Jeg er glad for å få være med i Modus, og glad for å komme til Sverige for første gang. Som fan av regissør Ingmar Bergman ser jeg fram til å få tilbringe tid der, sier Cattrall ifølge en pressemelding fra TV4, som sender serien.

Mens første sesong var basert på boka «Pengemannen» av Anne Holt, er den andre skrevet ut fra oppfølgeren «Presidentens valg». Begge handler om den tidligere FBI-etterforskeren Inger Johanne Vik.

Laster Twitter-innhold

Alle øyne på USA

Anne Holt ved trestamme i sollys

FORFATTER: Anne Holt har skrevet bøkene Modus er basert på.

Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Amerikansk politikk og president Donald Trump får svært mye oppmerksomhet om dagen, og i natt holdt han sin første tale til Kongressen.

– I sesong to tar serien steget ut på den internasjonale arenaen, og det skjer samtidig som ingen kan holde øynene borte fra amerikansk politikk, sier produsent Sandra Harms i Miso Film som lager Modus.

Cattrall er først og fremst kjent for sin rolle som frittalende og frilynte Samantha Jones i serien Sex og singelliv, men hun har også spilt i filmen The Ghost Writer og flere andre TV-serier.

Nå skal hun altså spille en kvinnelig, amerikansk president.

Mann og kvinne sitter med laptop i fanget og ser alvorlig i kameraet

SESONG 1: Melinda Kinnaman som Inger Johanne Vik og Henrik Norlén som Ingvar Nymann i den første sesongen av Modus.

Foto: Johan Paulin (c) / Johan Paulin (c) Miso Film Sverige

Mister nerven

NRKs Filmpolitiet ga den første sesongen terningkast 4, og mener at den begynner veldig bra.

«Dessverre klarer ikke serien å holde på den gode nerven fra de første episodene. Den sentrale skurkerollen er ikke god nok til å holde spenningen oppe gjennom hele serien, og det store mystiske plottet blir litt for tydelig litt for tidlig.», skriver anmelder Sigurd Vik.

Modus sesong 2 kommer til høsten.

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC