NRK Meny
Normal

Kim Cattrall skal spille USAs president

I TV-serien Modus, basert på Anne Holts bøker, skal Sex og Singelliv-stjerna Kim Cattrall spille den amerikanske presidenten.

Kim Cattrall poserer foran Sex og singelliv-plakat

GLAMOUR: Kim Cattrall er mest kjent for rollen som Samantha i Sex og Singelliv. Nå skal hun spille amerikansk president i TV-serie-versjonen av Anne Holts roman.

Foto: Peter Kramer / AP

TV-serien er svensk, og det er Expressen som skriver at sesong 2 får Cattrall på rollelista.

– Jeg er glad for å få være med i Modus, og glad for å komme til Sverige for første gang. Som fan av regissør Ingmar Bergman ser jeg fram til å få tilbringe tid der, sier Cattrall ifølge en pressemelding fra TV4, som sender serien.

Mens første sesong var basert på boka «Pengemannen» av Anne Holt, er den andre skrevet ut fra oppfølgeren «Presidentens valg». Begge handler om den tidligere FBI-etterforskeren Inger Johanne Vik.

Laster Twitter-innhold

Alle øyne på USA

Anne Holt ved trestamme i sollys

FORFATTER: Anne Holt har skrevet bøkene Modus er basert på.

Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Amerikansk politikk og president Donald Trump får svært mye oppmerksomhet om dagen, og i natt holdt han sin første tale til Kongressen.

– I sesong to tar serien steget ut på den internasjonale arenaen, og det skjer samtidig som ingen kan holde øynene borte fra amerikansk politikk, sier produsent Sandra Harms i Miso Film som lager Modus.

Cattrall er først og fremst kjent for sin rolle som frittalende og frilynte Samantha Jones i serien Sex og singelliv, men hun har også spilt i filmen The Ghost Writer og flere andre TV-serier.

Nå skal hun altså spille en kvinnelig, amerikansk president.

Mann og kvinne sitter med laptop i fanget og ser alvorlig i kameraet

SESONG 1: Melinda Kinnaman som Inger Johanne Vik og Henrik Norlén som Ingvar Nymann i den første sesongen av Modus.

Foto: Johan Paulin (c) / Johan Paulin (c) Miso Film Sverige

Mister nerven

NRKs Filmpolitiet ga den første sesongen terningkast 4, og mener at den begynner veldig bra.

«Dessverre klarer ikke serien å holde på den gode nerven fra de første episodene. Den sentrale skurkerollen er ikke god nok til å holde spenningen oppe gjennom hele serien, og det store mystiske plottet blir litt for tydelig litt for tidlig.», skriver anmelder Sigurd Vik.

Modus sesong 2 kommer til høsten.

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP