Kim Cattrall skal spille USAs president

I TV-serien Modus, basert på Anne Holts bøker, skal Sex og Singelliv-stjerna Kim Cattrall spille den amerikanske presidenten.

Kim Cattrall poserer foran Sex og singelliv-plakat

GLAMOUR: Kim Cattrall er mest kjent for rollen som Samantha i Sex og Singelliv. Nå skal hun spille amerikansk president i TV-serie-versjonen av Anne Holts roman.

Foto: Peter Kramer / AP

TV-serien er svensk, og det er Expressen som skriver at sesong 2 får Cattrall på rollelista.

– Jeg er glad for å få være med i Modus, og glad for å komme til Sverige for første gang. Som fan av regissør Ingmar Bergman ser jeg fram til å få tilbringe tid der, sier Cattrall ifølge en pressemelding fra TV4, som sender serien.

Mens første sesong var basert på boka «Pengemannen» av Anne Holt, er den andre skrevet ut fra oppfølgeren «Presidentens valg». Begge handler om den tidligere FBI-etterforskeren Inger Johanne Vik.

Laster Twitter-innhold

Alle øyne på USA

Anne Holt ved trestamme i sollys

FORFATTER: Anne Holt har skrevet bøkene Modus er basert på.

Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Amerikansk politikk og president Donald Trump får svært mye oppmerksomhet om dagen, og i natt holdt han sin første tale til Kongressen.

– I sesong to tar serien steget ut på den internasjonale arenaen, og det skjer samtidig som ingen kan holde øynene borte fra amerikansk politikk, sier produsent Sandra Harms i Miso Film som lager Modus.

Cattrall er først og fremst kjent for sin rolle som frittalende og frilynte Samantha Jones i serien Sex og singelliv, men hun har også spilt i filmen The Ghost Writer og flere andre TV-serier.

Nå skal hun altså spille en kvinnelig, amerikansk president.

Mann og kvinne sitter med laptop i fanget og ser alvorlig i kameraet

SESONG 1: Melinda Kinnaman som Inger Johanne Vik og Henrik Norlén som Ingvar Nymann i den første sesongen av Modus.

Foto: Johan Paulin (c) / Johan Paulin (c) Miso Film Sverige

Mister nerven

NRKs Filmpolitiet ga den første sesongen terningkast 4, og mener at den begynner veldig bra.

«Dessverre klarer ikke serien å holde på den gode nerven fra de første episodene. Den sentrale skurkerollen er ikke god nok til å holde spenningen oppe gjennom hele serien, og det store mystiske plottet blir litt for tydelig litt for tidlig.», skriver anmelder Sigurd Vik.

Modus sesong 2 kommer til høsten.

Kulturstrøm

 • Bokåret 2019 er opna

  Kulturminister Trine Skei Grande opna «Bokåret 2019» under Nasjonal høgtlesingsdag i Oslo i dag. Året markerer at boka er 500 år, i tillegg til at Noreg er hovudland på den store bokmessa i Frankfurt i oktober. NRK arrangerer mellom anna Noregs største lesesirkel som ein del av den store markeringa.

 • Viste fram seniormote i Paris

  Den japanske motedesignaren Junya Watanabe viste fram klede for eldre menn under Paris Fashion Week i går. Kolleksjonen bestod av ei rekke tweedjakker, stripete kardiganar, rutete tartanar og andre plagg som blir knytt til klassisk herremote. No blir Watanabe hylla av fleire motemagasin. Til dømes Paper og Vogue.

  Seniormote
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP
 • Stordalen kjøper enda eit forlag

  Petter Stordalens forlagsfamilie Strawberry Publishing kjøper seg inn i Bastion forlag, melder Bok365. Bastion er forlaget til Jojo Moyes, forfattaren av «Et helt halvt år», som er den mest selde boka i Noreg dei siste ti åra.

  Jojo Moyes
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix