Kevin Hart trekker seg som Oscar-vert

Komikeren Kevin Hart trekker seg som Oscar-vert bare to døgn etter at han fikk det ærefulle oppdraget. Årsaken er tidligere negative uttalelser om homofile.

Skuespiller Kevin Hart

Skuespiller Kevin Hart var overlykkelig da han fikk jobben som Oscar-vert. Nå trekker han seg.

Foto: Angela Weiss / AFP

Gamle Twitter-meldinger på Harts konto skapte kraftige negative reaksjoner etter at det ble kjent at komikeren skulle lede Oscar-utdelingen i februar.

Fredag skriver Hart at han trekker seg fordi han ikke ønsker at feiringen av Hollywoods talenter skal havne i skyggen av debatten rundt ham.

Han skriver også en melding der han beklager.

– Jeg beklager at jeg har såret folk … Jeg utvikler meg og ønsker å fortsette med det. Målet mitt er å bringe folk sammen, ikke drive dem fra hverandre, skriver han på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Ville hindret homofil sønn

Mange ble mer opprørt av hans første tilsvar overfor dem som kritiserte ham. Han ba dem blant annet «slutte å være så negative» etter at de gamle twitter-meldingene og videoene hans begynte å sirkulere.

– Hvis jeg kan hindre sønnen min å bli homo, vil jeg gjøre det, sier han blant annet i et stand-up-opptak fra 2010.

Da kritikken begynte å komme, skrev han derimot at han elsker alle.

Forsvarer seg på Instagram

I en rykende fersk Instagram-video forsvarer Hart seg med at han har snakket om homo-kommentarene før. Oscar-representanten ba Hart be om unnskyldning for kommentarene, men komikeren nektet.

– Jeg valgte å ikke si unnskyld. Grunnen er at jeg har snakket om dette tidligere. Dette er ikke første gangen dette kommer opp. Jeg har sagt hvor jeg har gjort galt og riktig, sier Hart, og understreker at han «er på et helt annet sted i livet» enn tidligere.

Kulturstrøm

  • Vikingskip grunnstøytte på Ulefoss

    Vikingskipet Gaia frå Sandefjord gjekk i dag på grunn i Telemarkskanalen nær Ulefoss. Ingen blei skadde i grunnstøytinga, og skipet får no hjelp for å kome laus, skriv Varden. Fire vikingskip siglar no opp Telemarkskanalen for å markere Vikingveka.