NRK Meny
Normal

Danser med ulver og spiller for Skavlan

Han er blant verdens største mannlige filmstjerner, og mangemillionær etter snart tre tiår på lerretet med stjerneroller. På fredagens «Skavlan» snakker Kevin Costner om berømmelse, penger, og hvordan man kan utvide sin egen horisont.

Fredrik Skavlan og Kevin Costner

Fredrik Skavlan og Kevin Costner i samtale under innspillingen av Skavlan.

Foto: NRK/ Monkberry

Med suksesser som «Robin Hood; Princes of thieves», «JFK», «Danser med ulver» og «The Bodyguard» bak seg har Costner sett det meste av den moderne filmbransjen fra innsiden.

Han bærer på en dyp og inderlig pasjon for film-mediet, og på fredagens «Skavlan» gir han uttrykk for sin kjærlighet til hva filmen har betydd for ham:

– Filmen er det første stedet der vi møter voksenverdenen. Der reiser vi til fjerne steder, vi møter karakterer og vi lærer å kysse, sier Kevin Costner.

– Om det ikke var for filmen, ville jeg vært helt ordinær. Antakelig er jeg blant de minst vakre her i forsamlingen, sier superstjernen, som forøvrig er plateaktuell med countrybandet Modern West.

Penger gir ikke lykke

Kevin Costner

Kevin Costner spiller med countrybandet Modern West i Skavlan fredag.

Foto: Jakob Arvola

56 år gamle Costner har sju barn. Det beste med pengene er at man kan ta hånd om familien sin på en økonomisk trygg måte, forteller han til Fredrik Skavlan.

Ifølge Costner gir penger ikke lykkefølelse, bare mer trygghet:

– Jeg prøver også å dyrke ærligheten og det oppriktige, sier Costner, som på Skavlan også forteller om kalkunen «Waterworld», en film som floppet totalt i Europa og gikk i glemmeboken etter premieren i 1995.

– Aldri gitt opp kjærligheten

Både Kevin Costner og resten av Modern West deltar i fredagens «Skavlan». Det gjør også den norske komikeren Else Kåss Furuseth.

Les om fredagens gjester her

– Jeg har aldri gitt opp kjærligheten til dagen i morgen. Jeg har følt meg skyldig fordi jeg har hatt en lykkelig barndom. Jeg er takknemlig for at jeg fikk høre historien din, sier Kevin Kostner til Else Kåss Furuseth, som på fredagens sending forteller om morens og brorens selvmord. Historien hennes gjorde sterkt inntrykk på Kevin Costner.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix