NRK Meny
Normal

Keith Richards: - Nå eller aldri

- Det var nå eller aldri, sier Keith Richards i et åpenhjertig intervju med NRK om sin nye biografi.

(Slå på lyden, hør intervjuet og se bildene! Klikk nederst til høyre i avspilleren om du vil at den skal fylle hele vinduet).

Keith Richards, The Rolling Stones

Keith Richards forteller åpent og ærlig om sitt rockeliv til NRK.

Foto: Promo
Keith Richard og Rolling Stones i Bergen.

Keith Richard på scenen med The Rolling Stones da de var i Bergen.

Foto: Arne Kristian Gansmo, NRK.

Keith Richards, mannen bak «Satisfaction» og uttallige andre udødelige gitarlåter, har skrevet sin egen selvbiografi.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Denne uken traff vi ham i Paris, der han fortalte oss om hvorfor han nå har gitt ut boken.

Hadde ett år til overs

- Det måtte gjøres nå eller aldri, sa han til NRK i Paris.

- Da vi avsluttet den siste turnéen innså jeg at jeg ville ha et år til å gjøre hva jeg ville. Da fikk jeg ideen om å skrive en bok, forteller Keith Richards.

Det mest overraskende med boken er hvor åpenhjertig han er, spesielt når det gjelder dette med dop. Keith Richards var på heroin i ti år og forteller om dette og andre ting i intervjuet du hører et utdrag av øverst i denne artikkelen.

Keith Richards husker mye, men har også fått hjelp til å fylle inn noen «huller».

I mai røpet han at han ventet på å lese korrektur på boken. Den tidligere NME-journalisten Nick Kent fortalte at han bisto den aldrende rockeren.

Gråt flere ganger

– Jeg hjalp Keith Richards med å skrive om det tidlige 70-tallet, og hjalp ham med å fylle det ut. Det var da ting var virkelig, virkelig ille. Jeg skjønner hvorfor han valgte å glemme det, for dette var ikke hyggelige greier, sa Kent.

Rockejournalisten fortalte at Keith Richards brøt sammen i gråt flere ganger når han snakket om denne tiden.

– Minnene hans er utrolig dystre. Mye nag og bitterhet. Når du ser tilbake på livet ditt har du lett for å undertrykke dårlige minner, og det er hva han har gjort – hvis man ser bort fra det faktum at han tok mer dop enn hele Mötley Crüe til sammen, fastslo Nick Kent.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller