Hopp til innhold

Her er MGP-favorittene: – Vi skal kjempe til siste sekund

Nå er alle MGP-låtene sluppet, og bookmakerselskapene spår allerede hvem som har størst sjanse til å få representere Norge i den internasjonale finalen.

MGP 2021 - Collage av TIX, Keiino og Stina Talling

DUELL: Tix og Keiino er blant dem som skal kjempe om å representere Norge i Rotterdam i mai. En uke før finalen har bookmakerne pekt ut sine favoritter.

Foto: Julia Marie Naglestad(NRK)/Peder Carlsen

Selv om bettingselskaper er ulovlig i Norge, er det alltid stort fokus på hvem som er bookmakernes favoritter til å vinne Melodi Grand Prix.

Ofte har bookmakerne rett i sine spådommer om hvem som vinner, det mest åpenbare eksempelet er Alexander Rybak i 2009. Andre ganger bommer de ganske grovt, som da Jowst vant i 2017.

En uke før den store finalen av Melodi Grand Prix 2021 braker løs, er det Keiino og Tix som ligger øverst på listene.

– Det er stas at det er så mange som liker låten. Men finalen er så sterk, med flere vanvittig bra bidrag. Det er publikum som til syvende og sist bestemmer, sier Alexandra Rotan i Keiino.

Disse MGP-artistene er finaleklare

Alexandra Rotan i Keiino

FAVORITT: Alexandre Rotan representerte Norge i Eurovision i 2018 som del av gruppa Keiino. Hun er glad for at gruppa er en favoritt også i år.

Foto: Knut-Øyvind Hagen/NRK

Tix er beæret over at han er ansett som en av favorittene:

– Det kjennes veldig stort å vite at folket har såpass tillit til meg og heier på meg, til tross for at låten min hittil bare er fremført på norsk. Tusen takk!

Han skal fremføre den engelske versjonen av låten i finalen 20. februar.

- Selv om jeg håper folk anser den som et verdig bidrag til Eurovision, er det faktisk sånn at i år er det viktigste bare å delta og lage god stemning for alle der hjemme. Det skal jeg sørge for!

Tix fremfører «Ut Av Mørket» på generalprøven til første delfinale i MGP 2021.

STORSLAGENT: Tix har hverken spart på antrekk eller show i sin MGP-opptreden. Bookmakerne spår at han har en god sjanse til å vinne.

Foto: Julia Marie Naglestad

Hvem stemmer mest – ungdommen eller voksne

Hun legger til at det også er skummelt å være favoritt.

– Uavhengig av hva oddsen sier skal vi kjempe til siste sekund. Så håper jeg det går veien, sier Rotan.

Morten Thomassen, leder av den norske MGP-klubben, sier oddslisten speiler det han mener er det sannsynlige scenarioet.

– Det står nok mellom Tix og Keiino. Tix har grepet om ungdommen, mens Keiino appellerer litt mer til de voksne. Så får vi se hvem som ser på, og tar opp telefonen for å stemme.

Mulig joker i Rein Alexander

Thomassen spår også at Rein Alexander kan være en joker. Han fremfører låten sin i den siste semifinalen lørdag 13. februar, og hadde et storslagent sceneshow i fjorårets konkurranse. Dagbladet gir dessuten Rein Alexander og låten terningkast 6.

Morten Thomassen

BLODFAN: Morten Thomassen gleder seg til årets store fest, den norske MGP-finalen. Han mener som oddsmakerne at det står mellom Tix og Keiino.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Jeg tror han med en god opptreden kan blande seg inn i tetkampen og bli en det av herlige sirkuset og dramaet, hvor vi til slutt står igjen med én vinner.

Han mener også det vil bli en finale med god kvalitet.

– Hittil har alle låtene og låtene som har kvalifisert seg til finale gjort seg fortjent til det. Det ser ut til å bli et sterkt heat.

Tiden vil vise om det blir etnopop og joik (Keiino), en ungdomshelt med englevinger i kostymet (Tix), en heks (Emmy, en ung dame som dusjer (Raylee), eller noe helt annet som vil representere Norge i Eurovision 2020!

Oddsen for den internasjonale finalen viser foreløpig at Litauen har størst vinnersjanse. Men dette vil med stor sannsynlighet endre seg, da det er få av landene som har valgt ut sine bidrag.

Kulturstrøm

 • Martin Scorsese fikk æres-Gullbjørn i Berlin

  Mesterregissøren Martin Scorsese (81) uttrykte optimisme for filmens fremtid da han fikk en Æres-Gullbjørn i Berlin tirsdag kveld.

  – Jeg tror ikke den er i ferd med å dø … den transformerer seg. Den var aldri ment å være én ting, sa Scorsese, som også formante til ikke å frykte teknologien:

  – Den individuelle stemmen kan uttrykke seg selv på Tiktok eller i en fire timers film eller en to timer lang miniserie.

  Martin Scorsese har fått nye og unge fans takket være sin medvirkning i regissørdatteren Francescas lekne filmsnutter på Tiktok, skriver NTB.

 • Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

  Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet. Det skriver NTB.

  Neruda, som fikk nobelprisen i litteratur i 1971, døde tolv dager etter militærkuppet der landets folkevalgte president Salvador Allende ble styrtet og en militærjunta under ledelse av general Augusto Pinochet overtok makten.

  Den offisielle dødsårsaken var prostatakreft, men Nerudas sjåfør og assistent Manuel Araya fortalte mange år senere at forfatteren fikk en mistenkelig sprøyte i brystkassen rett før han døde.