Hopp til innhold

Kan musikere skrive bok?

Det handler om rockeartister som skriver skjønnlitteratur i Bok i P2. Der tar undertegnede - litteraturkritiker Leif Ekle - og programleder Anne Bøhler for seg bøkene til blant andre Morten Abel og Nick Cave.

Nick Cave & The Bad Seeds på Norwegian Wood 2009

Nick Cave & The Bad Seeds på Norwegian Wood 2009. Nick Cave er også aktuell med ny bok i år.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Kan musikere skrive da?

Blant høstens bøker finnes det flere eksempler som tyder på at spørsmålet i tittelen kan besvares med et ”ja – i alle fall noen av dem”.

Morten Abel (Mods, September When, Peltz), Jenny Hval (Rockettothesky) og Aslak Hartberg (Klovner I kamp, Yoga Fire) har gitt ut hver sine bøker denne høsten. Sammen med Nick Caves andre roman ”Bunny Munros død”, er disse forfatternes bøker tema for mandagens Bok i P2.

Cathi Unsworth

Cathi Unsworth er tidligere musikkjournalist, men nå skriver hun kriminalromaner.

Foto: Leif Ekle / NRK

Bok i P2 handler om nettopp musikere som har gjort forfattere av seg – og bøkene deres.

- Noe av det som kjennetegner bøkene deres er at de er surrealistiske, sier programleder Anne Bøhler.

Programleder Anne Bøhler, redaktør for ”Vinduet” og mangeårig musikkjournalist, Audun Vinger samt Leif Ekle undersøker hva som skjer når musikere gjør forfattere av seg.

Hør Bok i P2: Bok i P2 - 14.12.2009

Podkast Bok i P2

Kulturstrøm

 • Overraskende tronskifte på gang i Luxembourg

  Storhertug Henri av Luxembourg (69) erklærte overraskende søndag at vil overlate makten til sin sønn Guillaume. Selv har han sittet på tronen i 24 år.

  Henri av Luxembourg er det sjette overhodet av dynastiet Nassau-Weilburg. Han arvet tronen i 2000, da faren abdiserte. Søndag erklærte han at han vil overlate makten til den 42 år gamle sønnen i oktober. (NTB)

  Henri Luxembourg
  Foto: Aris Messinis / AFP
 • Best akkurat nå

  – Frå «alt går bra» til «Alt du sa»: Den nyaste låta handlar om å klamre seg fast i fortida og den framtida ein trudde ein skulle ha med ein person. Det er ikkje til å ta feil av, for den startar med linja: «Kvar kveld skrive eg nummeret ditt på skjermen, for eg late som vi holde kontakt», skriver journalist Maria Wilberg om gruppa Vettche sin låt.