NRK Meny
Normal

Nick Cave til Buktafestivalen

Den australske rockelegenden Nick Cave skal spille under Buktafestivalen i Tromsø.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Det er kanskje en av de beste bookingene vi har gjort så lenge festivalen har holdt på, mener Buktasjef Robert Dyrnes.

LES OGSÅ:

Har forsøkt lenge

Han forteller at festivalen lenge har prøvd å få Nick Cave til festivalen.

– Vi har forsøkt å få han solo når han har gjort ting, og også forsøkt å få Grinderman når de har vært aktuelle. Nå har vi gått sammen med Slottsfjellfestivalen og klart å stable to veldig bra bud på beina. Nick Cave har vørt ønsket av flere enn festivalledelsen, sier han.

Nick Cave ble født i 1957 og er ved siden av å være rockesanger også kjent som pianist, gitarist, komponist, skuespiller og forfatter. I Norge er han kanskje mest kjent med duetten «Where The Wild Roses Grow» sammen med Kylie Minogue.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Ultimat Bukta-artist

Grinderman

Nick Cave og resten av bandet Grinderman, som i juli kan sees i Tromsø.

Foto: Pressefoto

– Han er på mange måter den ultimate Bukta-artisten. Han treffer publikummet vårt veldig, og har vært en artist publikummet vårt har ønsket seg veldig.

14. eller 15. juli skal rockeikonet stå på Bukta-scena. Og Nick Cave med Grinderman er enda mørkere enn soloartisten.

– Det er ganske dystert og mørkt, kan man si. Det er mye darkness i den kroppen der!

Bukta går altså av stabelen 14.-16. juli denne sommeren og fra før er Mudhoney (US), Gallows (UK), Melissa Horn (S) og Tromsøbandet Vishnu booket til festivalen.

Robert Dyrnes

Festivalsjef Robert Dyrnes er svært fornøyd med å ha fått Nick Cave til Bukta.

Foto: Tore Meek / NRK

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK