Kamskjell melba med blomkål-couscous
4 pers.
6-8 store kamskjell (kun muskelen)
4 tynne skiver loff
2 ss løyrom
1/2 rød chili, finhakket
1 ss finhakket gressløk
salt og pepper
smør til steking
2 blomkål
2 ss krydderbrød, smuler
1 rødt eple kuttet i små terninger
2 ss rosiner, grovhakket
2 ss olivenolje
liten salat av blomster
vann
2 ss fløte
200 g smør
3 ss hakket kapers
2 ss finhakket gressløk
Skjær kamskjellene i tynne skiver og legg dem taksteinsvis på brødet. Dryss over litt salt og pepper. Del blomkålen i buketter og skjær av det ytterste laget på blomkålen så det ligner couscous.
Fres epleterningene raskt i litt smør. Stek couscousen i olivenolje og tilsett eple, krydderbrød og rosiner. Smak til med salt og pepper. Kok opp litt vann i en liten kasserolle, tilsett fløte og pisk inn kaldt smør i terninger. Ha kapers og gressløk i sausen og smak til med salt og pepper.
Stek kamskjellmelba'en i smør med brødet ned i pannen til brødet er gyllent og sprøtt. Bland løyrom med chili med litt gressløk. Anrett melba og couscous paralellt, pynt med blomster og legg en skje løyrom på hver melba.
Tilrettelagt for nett av Geir Evensen