Hopp til innhold

Kaizers vil «debutere» på nytt

Kaizers Orchestra er i gang med et nytt album. - Dette blir den første av de nye platene, ikke den fjerde av de gamle, sier Janove.

Kaizers Orchestra

Kaizers Orchestra, her fra bandet forrige utgivelse «Maestro» i 2005, er i gang med arbeidet med sitt neste album.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Kaizers Orchestra har oppnådd enormt mye i løpet av sin karriere, både i Norge og utenfor landets grenser. Men nå er bandet tørste på mer og tar nye virkemidler i bruk.

Berlin og Los Angeles

18. februar slipper de sin nye plate. De har lagt sin gamle produsent og Bergen bak seg og spiller inn både i Berlin og Los Angeles.

- Dette blir den første av de nye platene, ikke den fjerde av de gamle, sier Janove Ottesen, vokalist og frontfigur i Kaizers Orchestra til Adresseavisen.

Denne gangen har bandet enda mer erfaring enn tidligere og ønsker denne gang å bevise at de også kan prestere på plate.

- Vårt første skikkelige album

- Vi er litt lei av å høre at vi er så gode live. Nå skal vi virkelig bevise at vi er råbra på plate også. På mange måter blir dette vårt første skikkelige album. Vi har de beste folkene og mer erfaring, sier Ottesen.

Som produsent har de denne gangen med seg Mark Howard – canadieren som mikset Tom Waits' forrige studioplate og som også har jobbet med Bob Dylan, R.E.M. og U2.

- Det var faktisk han som kontaktet oss – ikke omvendt, sier Ottesen, som har høye tanker om det kommende resultatet.

Kreativt band

- Det er ikke så mange som kan forestille seg hvor bra albumet kommer til å bli – eller hvor kreativt bandet virkelig er. Lytterne får en haug av kule ideer som ingen har tenkt på før, sier Ottesen.

Den typiske Kaizer-lyden vil imidlertid ikke forsvinne helt og oljefatene skal selvsagt fortsatt være med.

- Vi har tatt inn marimbaen som nytt instrument. Det blir et bærende element på den nye platen, og skal være med oss ut karrieren, sier Ottesen. Det er viktig å vise at de er i utvikling, sier Janove Ottesen til Adresseavisen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.