NRK Meny
Normal

Kaizers vil «debutere» på nytt

Kaizers Orchestra er i gang med et nytt album. - Dette blir den første av de nye platene, ikke den fjerde av de gamle, sier Janove.

Kaizers Orchestra

Kaizers Orchestra, her fra bandet forrige utgivelse «Maestro» i 2005, er i gang med arbeidet med sitt neste album.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Kaizers Orchestra har oppnådd enormt mye i løpet av sin karriere, både i Norge og utenfor landets grenser. Men nå er bandet tørste på mer og tar nye virkemidler i bruk.

Berlin og Los Angeles

18. februar slipper de sin nye plate. De har lagt sin gamle produsent og Bergen bak seg og spiller inn både i Berlin og Los Angeles.

- Dette blir den første av de nye platene, ikke den fjerde av de gamle, sier Janove Ottesen, vokalist og frontfigur i Kaizers Orchestra til Adresseavisen.

Denne gangen har bandet enda mer erfaring enn tidligere og ønsker denne gang å bevise at de også kan prestere på plate.

- Vårt første skikkelige album

- Vi er litt lei av å høre at vi er så gode live. Nå skal vi virkelig bevise at vi er råbra på plate også. På mange måter blir dette vårt første skikkelige album. Vi har de beste folkene og mer erfaring, sier Ottesen.

Som produsent har de denne gangen med seg Mark Howard – canadieren som mikset Tom Waits' forrige studioplate og som også har jobbet med Bob Dylan, R.E.M. og U2.

- Det var faktisk han som kontaktet oss – ikke omvendt, sier Ottesen, som har høye tanker om det kommende resultatet.

Kreativt band

- Det er ikke så mange som kan forestille seg hvor bra albumet kommer til å bli – eller hvor kreativt bandet virkelig er. Lytterne får en haug av kule ideer som ingen har tenkt på før, sier Ottesen.

Den typiske Kaizer-lyden vil imidlertid ikke forsvinne helt og oljefatene skal selvsagt fortsatt være med.

- Vi har tatt inn marimbaen som nytt instrument. Det blir et bærende element på den nye platen, og skal være med oss ut karrieren, sier Ottesen. Det er viktig å vise at de er i utvikling, sier Janove Ottesen til Adresseavisen.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK