Hopp til innhold

Jonathan Ross forlater BBC

En av BBCs best betalte stjerner slutter i kanalen etter 13 år.

Jonathan Ross
Foto: Andrew Parsons / Scanpix/AFP

Russell Brand

Russell Brand valgte å trekke seg fra BBC etter telefonspøken.

Foto: Gus Ruelas / Scanpix/AP

Her i Norge er nok Jonathan Ross best kjent for den skandaløse telefonspøken fra 2008, da han og komikeren Russell Brand la igjen beskjeder av det mer obskøne slaget på skuespiller Andrew Sachs sin telefonsvarer.

Telefonstuntet fant sted i radioprogrammet til Brand, hvor Ross var gjest. Både Brand og Ross ble suspendert etter spøken. Men mens Brand selv valgte å legge ned programmet sitt, valgte Ross å fortsette og fikk sin straff i form av suspensjon i tre måneder uten lønn.

I Storbritannia er Ross en kjent programleder med et eget talkshow på fredagskvelden, i tillegg leder han et filmprogram på TV og hver lørdag et radioprogram i BBC Radio 2. Videre har han gjentatte ganger vært programleder for spesialsendinger som Bafta-utdelingen og BBCs egen TV-aksjon Comic Relief.

Kontrakten går ut

Ross har vært en av BBCs best betalte programledere, og angivelig skal treårskontrakten hans som går ut til sommeren være verdt rundt 18 millioner pund - eller over 160 millioner norske kroner.

BBC har aldri bekreftet størrelsen på lønna til Ross, men det var forventet at Ross ville måtte belage seg på et lønnskutt slik andre BBC-stjerner som Bruce Forsyth og Chris Moyles.

Programlederen selv benekter derimot at hans beslutning om å forlate kanalen er økonomisk motivert.

– Dette er antakeligvis ikke en dårlig tidspunkt for meg å gå videre på og det er sikkert ikke et dårlig tidspunkt for BBC heller, sa Ross til journalister som var møtt opp utenfor hans hjem da beslutningen ble kjent.

Ross uttalte samtidig at han håpet å bruke de siste seks månedene han har igjen av sin kontrakt, til å lage de beste showene i sin karriere, ifølge BBC .

Kulturstrøm

  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.

  • ABBA-Benny lagar jinglar til svensk P2

    ABBA-veteranen Benny Andersson har komponert lydlogoar til den svenske radiokanalen P2, melder Sveriges Radio.

    – Eg har laga 37 forskjellige forslag for å sjå om hansken passa, seier komponisten og musikaren til kanalen.

    Jinglane er spelt inn saman med Sveriges Radios Symfoniorkester, og Andersson er sjølv med på piano.

    Dei nye lydsnuttane blei tekne i bruk måndag.

    Benny Andersson
    Foto: Alberto Pezzali / AP