Hopp til innhold

BBC-sjef går av etter telefonspøk

Torsdag trakk sjefen for BBC Radio 2 seg etter telefonspøken som har skapt harme i Storbritannia.

Jonathan Ross og Russell Brand
Foto: Andrew Parsons/Carl de Souza / Scanpix/AFP

- Hendelsene de siste to ukene skjedde på min vakt. Jeg tror det er riktig at jeg tar ansvar for det som er skjedd, skriver Lesley Douglas i sin oppsigelsessøknad.

Douglas som var sjef for BBC-radiokanalene Radio 2 og 6 Music, kaller beslutningen ”hennes og hennes alene”.

Samtidig ble det klart at Jonathan Ross, en av BBCs mest profilerte programledere, er suspendert i tre måneder uten lønn.

Programleder for programmet, hvor telefonspøken ble sendt, komikeren Russell Brand sa selv opp tidligere denne uken. Alle program eller filmer med Ross og Brand er fjernet fra BBCs sendeskjema.

Kringkastingssjef i BBC, Mark Thompson, uttalte til BBC at telefonspøken var fullstendig uakseptabel og at suspensjonen var å anse som en ”siste advarsel”.

Skuespiller Andrew Sachs, kjent som Manuel i "Hotell i særklasse"

BLE UTSATT FOR TELEFONSPØK: Skuespiller Andrew Sachs, best kjent som kelneren Manuel fra 'Hotell i særklasse'.

Foto: Tim Ireland / Scanpix/AP

Det var lørdag 18. oktober at Russell Brands radioprogram, hvor Ross var gjesteprogramleder, spilte en forhåndsgodskjent telefonspøk. Fire ganger hadde de to lagt igjen beskjeder på skuespilleren Andrew Sachs telefon, hvor blant annet Ross roper ut at Brand har hatt sex med barnebarnet til Sachs. Sachs er best kjent fra rollen som Manuel i ”Hotell i særklasse”.

Saken har skapt furore i Storbritannia, og BBC hadde torsdag mottatt nærmere 30.000 klager. Både statsminister Gordon Brown og opposisjonsleder David Cameron har uttalt seg til mediene om saken. Brown kalte innslaget upassende og uakseptabelt.

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.