Hopp til innhold

«Hallelujah»-sangerens liv blir film

Jeff Buckley rakk bare å gi ut ett album før han døde i en drukningsulykke. Nå skal 30-åringen få nytt liv på lerretet

Jeff Buckley

Jeff Buckley ble bare 30 år gammel. Han druknet i en elv i Memphis i 1997, før han rakk å gjøre ferdig sitt andre album.

Foto: SONY MUSIC / AP

«Welcome to the Rileys»-regissør Jake Scott skal regissere filmen om musikeren Jeff Buckleys liv, melder filmnettstedet deadline.com.

Gitarist og låtskriver Jeff Buckley rakk bare å gi ut ett album før sin død i 1997, tredve år gammel. Dødsfallet har lenge vært gjenstand for spekulasjoner, både om rusmisbruk og psykiske problemer.

LES OGSÅ: Rockegeneralens topp fem
LES OGSÅ: 100 plater enhver homse bør eie

Buckley, som var midt i innspilling av sitt andre album, skal ha vadet ut i en elv i Memphis og druknet. Han var fullt påkledd, og ifølge obduksjonsrapporten skal han ikke ha hatt spor av rusmidler i kroppen.

GRACE - JEFF BUCKLEY

Dette ikoniske albumet ble Buckleys første, og eneste. Det utkom i 1994.

Historien om Buckley er beskrevet å være som skapt for filmlerretet. Faren, Tim Buckley, stakk av før sønnen ble født. Han var selv en merittert folkemusiker, og sønnen vokste opp i skyggen av farens mange utgivelser.

Han begynte tidlig å vise prov på musikalske ferdigheter, og han kom til New York som 19-åring, der han livnærte seg som musiker, helst på små scener og et smalt publikum.

LES OGSÅ: Gamle låter blir som nye

Det var albumet «Grace» som for alvor fikk karrieren på fote. Hans coverversjon av Leonard Cohens «Hallelujah» ble nærmest over natta en verdenshit - iallfall i noen miljøer. «Grace» ble hyllet av kritikere og musikerkollegaer verden over.

Det er ikke verken kjent eller ryktet hvem som vil spille hovedrollen som den 30-årige musikeren, men ifølge New York Times har skuespilleren Brad Pitt i lengre tid forsøkt å overtale Buckleys mor til et filmsamarbeid.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters