NRK Meny
Normal

«Hallelujah»-sangerens liv blir film

Jeff Buckley rakk bare å gi ut ett album før han døde i en drukningsulykke. Nå skal 30-åringen få nytt liv på lerretet

Jeff Buckley

Jeff Buckley ble bare 30 år gammel. Han druknet i en elv i Memphis i 1997, før han rakk å gjøre ferdig sitt andre album.

Foto: SONY MUSIC / AP

«Welcome to the Rileys»-regissør Jake Scott skal regissere filmen om musikeren Jeff Buckleys liv, melder filmnettstedet deadline.com.

Gitarist og låtskriver Jeff Buckley rakk bare å gi ut ett album før sin død i 1997, tredve år gammel. Dødsfallet har lenge vært gjenstand for spekulasjoner, både om rusmisbruk og psykiske problemer.

LES OGSÅ: Rockegeneralens topp fem
LES OGSÅ: 100 plater enhver homse bør eie

Buckley, som var midt i innspilling av sitt andre album, skal ha vadet ut i en elv i Memphis og druknet. Han var fullt påkledd, og ifølge obduksjonsrapporten skal han ikke ha hatt spor av rusmidler i kroppen.

GRACE - JEFF BUCKLEY

Dette ikoniske albumet ble Buckleys første, og eneste. Det utkom i 1994.

Historien om Buckley er beskrevet å være som skapt for filmlerretet. Faren, Tim Buckley, stakk av før sønnen ble født. Han var selv en merittert folkemusiker, og sønnen vokste opp i skyggen av farens mange utgivelser.

Han begynte tidlig å vise prov på musikalske ferdigheter, og han kom til New York som 19-åring, der han livnærte seg som musiker, helst på små scener og et smalt publikum.

LES OGSÅ: Gamle låter blir som nye

Det var albumet «Grace» som for alvor fikk karrieren på fote. Hans coverversjon av Leonard Cohens «Hallelujah» ble nærmest over natta en verdenshit - iallfall i noen miljøer. «Grace» ble hyllet av kritikere og musikerkollegaer verden over.

Det er ikke verken kjent eller ryktet hvem som vil spille hovedrollen som den 30-årige musikeren, men ifølge New York Times har skuespilleren Brad Pitt i lengre tid forsøkt å overtale Buckleys mor til et filmsamarbeid.

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP