«Hallelujah»-sangerens liv blir film

Jeff Buckley rakk bare å gi ut ett album før han døde i en drukningsulykke. Nå skal 30-åringen få nytt liv på lerretet

Jeff Buckley

Jeff Buckley ble bare 30 år gammel. Han druknet i en elv i Memphis i 1997, før han rakk å gjøre ferdig sitt andre album.

Foto: SONY MUSIC / AP

«Welcome to the Rileys»-regissør Jake Scott skal regissere filmen om musikeren Jeff Buckleys liv, melder filmnettstedet deadline.com.

Gitarist og låtskriver Jeff Buckley rakk bare å gi ut ett album før sin død i 1997, tredve år gammel. Dødsfallet har lenge vært gjenstand for spekulasjoner, både om rusmisbruk og psykiske problemer.

LES OGSÅ: Rockegeneralens topp fem
LES OGSÅ: 100 plater enhver homse bør eie

Buckley, som var midt i innspilling av sitt andre album, skal ha vadet ut i en elv i Memphis og druknet. Han var fullt påkledd, og ifølge obduksjonsrapporten skal han ikke ha hatt spor av rusmidler i kroppen.

GRACE - JEFF BUCKLEY

Dette ikoniske albumet ble Buckleys første, og eneste. Det utkom i 1994.

Historien om Buckley er beskrevet å være som skapt for filmlerretet. Faren, Tim Buckley, stakk av før sønnen ble født. Han var selv en merittert folkemusiker, og sønnen vokste opp i skyggen av farens mange utgivelser.

Han begynte tidlig å vise prov på musikalske ferdigheter, og han kom til New York som 19-åring, der han livnærte seg som musiker, helst på små scener og et smalt publikum.

LES OGSÅ: Gamle låter blir som nye

Det var albumet «Grace» som for alvor fikk karrieren på fote. Hans coverversjon av Leonard Cohens «Hallelujah» ble nærmest over natta en verdenshit - iallfall i noen miljøer. «Grace» ble hyllet av kritikere og musikerkollegaer verden over.

Det er ikke verken kjent eller ryktet hvem som vil spille hovedrollen som den 30-årige musikeren, men ifølge New York Times har skuespilleren Brad Pitt i lengre tid forsøkt å overtale Buckleys mor til et filmsamarbeid.

Kulturstrøm

 • Britene dropper folkets røst i MGP

  Storbritannia har ikke vunnet Eurovision Song Contest siden 1997. (Katrina and the Waves, bildet). Det er ti år siden de ble topp ti. Nå har BBC bestemt seg for å skrote ordningen med å la publikum stemme fram vinnerlåten. I stedet ber de plateselskapet BMG om å plukke ut både sang og artist til neste års finale i Rotterdam, skriver The Guardian

  Katrina and the Waves
  Foto: MICHAEL URBAN / REUTERS
 • Utsetter Schwittersutstilling

  Utstillinga med bilder av både Kurt Schwitters og sønnen Ernst Schwitters, som skulle åpne på Romsdalsmuseet torsdag 19.september er utsatt i ett år.
  Ifølge Schwitters-kjenner Karin Hellandsjø ble utstillingen stoppet av budsjettmessige årsaker. Nå jobbes det videre med å forberede en ny utstilling til neste år der Romsdalsmuseet henter inn bilder fra blant annet Sprengelmuseet i Hannover som er Kurt Schwitters hjemby i Tyskland.

 • Svenska Akademien i gang

  Etter flere år med skandaler er Svenska Akademien klar for å gyve løs på arbeidet med å bestemme hvem som skal vinne årets nobelpris i litteratur. For første gang på 30 år er Akademien nå fulltallig. På dagsordenen står blant annet høstens nobelpriser i litteratur. I år skal det kåres to vinnere, og Nobelkomiteen skal legge fram sin innstilling for Akademien 10. oktober (NTB).