Lenge leve utelivet

Med en Audi A3 Cabriolet trenger du bare litt godvær og en piknikkurv for å kose deg glugg i hjel.

Audi A3 Cabriolet
Foto: Sigmund Bade / NRK

På solfylte sommerdager er det lite som slår en kabriolet. Du er ute, også når du sitter i bilen.

Motorisert sirkustelt

Eksteriøret står i stil til Audis nye designspråk, inkludert de etter hvert velkjente LED-lyktene, men utseendet faller nok ikke i smak hos alle. Med taket på kan bilen minne litt om et motorisert sirkustelt, Med taket av derimot - det tar bare 9 sekunder med elektrisk manøvrering - ser den riktig bra ut. Interiøret er i kjent Audi-stil. Det er gjennomført, fint og solid, men kanskje litt traust.

Det var lett å finne en god kjørestilling, og det er faktisk mulig for to voksne å sitte i baksetet, selv om det på ingen måte kan kalles romslig. Takket være at Audi har gått for stofftak får man til og med plass til piknikk-kurv og badebukser i det 260-liter store bagasjerommet, men på grunn av det knøttlille bagasjelokket er det ikke så lett å laste inn og ut.

Strålende motor

Ønsker du sportslige og kontante kjøreegenskaper er det en dårlig idé å kappe av taket. Bak rattet på A3 cabriolet merker du at hele bilen rister når du kjører på dårlige norske veier. Det er ikke verre enn at det er til å leve med, bare ikke tro at det er noen sportsbil.

Vår testbil var utstyrt med Audis nye 1.8-liters TFSI motor på 160 hester, og den passet bilen perfekt. Med 250 Nm allerede fra 1500 o/min kan du cruise inn i solnedgangen, samtidig som du har nok krefter til trygge forbikjøringer.

Det var rett og slett en strålende motor, sammen med et lite ratt og en presis manuell girkasse ga det god kjørekomfort. Det andre bensinalternativet er 2.0 TFSI som yter 200 hester, men den minste bensinmotoren holder i massevis.

Synes du derimot at diesel og cabriolet hører best sammen kan du velge mellom en 1,9 liters TDi på 105 hk eller en 2.0-liters TDi på 140 hester. Begge bensinmotorene, og den kraftigste dieselmotoren fås sammen med Audis -Tronic dobbeltklutsj automatkasse.

Prisen starter på 333 400 kroner for diesel, og 383 500 kroner for bensin, men i kjent Audi-stil må du regne med at sluttsummen blir endel høyere når du har krysset av på utstyrslisten.

Kulturstrøm

 • Gode seertall for «Heimebane»

  Andre sesong av NRK-serien «Heimebane» hadde premiere søndag kveld, og totalt 643.000 fikk med seg den første episoden. Dette er høyere tall enn i fjor. Seerprosenten på 38 prosent også høyere enn for premieren på første sesong, og NRKs dramasjef Ivar Køhn er godt fornøyd.

  Heimebane sesong 2
  Foto: NRK
 • SVT felt etter valg-debatt

  SVT er felt i svenske PFU for brudd på kravet om upartiskhet, skriver Expressen. Den svenske Granskningsnämnden har felt TV-kanalen for å ta avstand fra Sverigedemokratarnas leder Jimmie Åkesson under en direktesendt TV-debatt høsten 2018, rett før det svenske parlamentsvalget, skriver Medier 24.

 • Ariana Grande setter album-rekord

  Albumet «Thank U, Next» gikk til topps på den amerikanske albumlisten Billboard i sin første uke. Med 307 millioner nedlastinger, skal det være de beste strømmetallene noensinne for en kvinnelig artists album i den første uken i salg. Det er fjerde gang Grande inntar topplasseringen på albumlisten i USA med et nytt album. Hun topper også albumlister i en rekke land nå, inklusive VG-lista i Norge. (NTB)

  Ariana Grande på minnekonsert i Manchester
  Foto: NRK