Jackson-bror raser mot dokumentar

Jermaine Jackson raser mot en TV-dokumentar om Conrad Murray, som skal vises bare dager etter at legen ble funnet skyldig i uaktsomt drap på lillebroren Michael.

Video Dokumentar om legen Conrad Murray

Dokumentar om legen Conrad Murray

Joe Jackson Jermaine Jackson

Joe Jackson og Jermaine Jackson forlater rettssalen etter at legen Conrad Murray ble dømt skyldig tidligere i uken.

Foto: JASON REDMOND / Reuters

I TV-programmet «Michael Jackson and The Doctor» skal Murray fortelle sin side av historien, heter det i omtalen.

På NRK1 kan du se dokumentaren i sin helhet mandag 14. november, men allerede nå kan du se et klipp fra programmet øverst i denne artikkelen.

Les også: Conrad Murray forteller hvorfor han ikke ringte nødtelefonen

Storebror Jackson er derimot ikke spesielt fornøyd med programmet, og går i dag kraftig ut mot den drapsdømte legen.

Han kaller Murray for «en feiging» og «en løgner», og hevder at legen ikke burde få lov til å komme med sine synspunkter nå som han er funnet skyldig.

Les også: Jubel da drapsdommen falt

Mener det er latterlig

Murray dømt for uaktsomt drap

Legen Conrad Murray får i en egen dokumentar fortelle sin versjon av Michael Jackson-historien.

Foto: Nyhetspiller

– Alt han sier er i realiteten irrelevant. Han hadde sin sjanse til å stå frem i retten. Dette må være for penger, han må ha fått store summer for å gjøre dette, sier Jermaine Jackson til CNN-programlederen Piers Morgan.

– Jeg kan knapt tro at mens vi var i retten og ventet på en dom, stilte han opp for å lage en dokumentar. Det er latterlig, mener storebroren.

Les også: Kan være ute om tre-fire måneder

Derimot synes Jermaine Jackson ikke at det gjør noe at han selv skriver bok om sin avdøde bror – noe han allerede er kritisert for. Boken skal hete «You Are Not Alone: Michael, Through A Brother's Eyes».

– Jeg kan ikke tro at jeg fikk gjennomgå for å skrive en bok som tar for seg sannheten. Jeg stoppet før rettssaken og dommen, sier Jackson.

Kulturstrøm

 • Mulig ny nasjonalpark i gammel skog

  Like utenfor Oslo ligger Østmarka, som kan bli ny nasjonalpark i Norge. Idéen er gammel, men det var miljø- og klimaminister Ola Elvestuen som ba om vurdering i vår. Nå er fylkesmannens rapport klar. Den sier at Østmarka inneholder så mye biologisk gammel skog på så store områder at det er aktuelt med nasjonalpark. – Vår vurdering er at naturverdiene er store nok til at Østmarka oppfyller kravene, sier fylkesmiljøvernsjef Ellen Lien i en pressemelding. Neste steg i prosessen er konsekvensutredning og høringsrunde med dem som bruker skogen.

  Østmarka
  Foto: Nina Alida Nordbø / NRK
 • Ingen opptur for Idol-vinneren

  18-åringen Øystein Hegvik som vant Idol-finalen lørdag, ligger på 47. plass på Spotifys Norway Top 50-liste. På iTunes ligger to av Hegviks låter på henholdsvis niende og tiende plass, skriver VG. Universal, som belønner Hegvik med platekontrakt etter seieren, sier til avisen at de er svært fornøyd.

  Øystein Herkedal Hegvik
  Foto: Thomas Reisæter / TV2 / Scanpix
 • Får hederspris på Golden Globe

  Skuespillerveteran Jeff Bridges får hedersprisen Cecil B. DeMille Award, som deles ut på Golden Globe-prisutdelingen 6. januar i Hollywood. Prisen gis årlig til en person for stor innsats i underholdningsindustrien. Juryen trekker frem at 69 år gamle Bridges har bemerket seg med en filmkarriere i ulike sjangre og har fanget et internasjonalt publikum i mer enn seks tiår. Blant tidligere vinnere er Oprah Winfrey, Meryl Streep, Denzel Washington, George Clooney og Jodie Foster. (NTB)

  Jeff Bridges
  Foto: Dan Steinberg / NTB Tema

Flere kulturnyheter