NRK Meny
Normal

Conrad Murray forteller hvorfor han ikke ringte nødtelefonen

Den drapsdømte legen Conrad Murray forklarer hvorfor han ikke ringte nødtelefonen da han fant Michael Jackson livløs i senga.

Ny dokumentar om Conrad Murray
Foto: HANDOUT / Reuters

Conrad Murray stilte opp til et intervju med MSNBC-reporter Savannah Guthrie, få dager før han ble dømt til uaktsomt drap på Michael Jackson.

– Jeg ringte ikke 911 (nødtelefonen) fordi ambulansepersonalet ikke kommer gjennom inngangsporten til huset, sier Murray til MSNBC.

– Men du ringte jo livvakten hans. Kunne du ikke bare ha bedt ham om å ringe nødtelefonen og møte ambulansen ved inngangsporten, spør Guthrie.

Murray svarte at han ikke ville forklare «hele situasjonen over telefonen» og at han «ikke trodde livvakten ville ringe ham tilbake».

Istedenfor å ringe etter hjelp, begynte Murray med livreddende førstehjelp på den livløse kroppen til Michael Jackson, uten hell.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Michael Jacksons lege dømt for uaktsomt drap

VIDEO: Her blir Conrad Murray dømt for uaktsomt drap

– Propofolen var ubetydelig

Livvakt Alberto Alvarez sa i retten at han fikk beskjed fra legen om å gjemme bort medisiner før han ringte etter en ambulanse 20 minutter senere.

Michael Jackson ble erklært død ved ankomst til sykehuset.

Murray har blitt kritisert for å holdt tilbake informasjon om hvilke medisiner artisten hadde tatt i løpet av den skjebnesvangre dagen.

– Jeg fortalte ikke ambulansepersonalet om Propofolen fordi den var ubetydelig. Legemiddelet hadde ingen virkning på det tidspunktet, insisterte Murray i intervjuet.

– Jeg burde ha sluttet i jobben

Murray måtte også tåle mye kritikk under rettssaken fordi han angivelig skal ha forlatt soverommet for å bruke mobilen mens Jackson fikk Propofol-injeksjonsdrypp.

Murray forsvarte seg med at Jackson endelig hadde sovnet og at det ikke var behov for hans tilstedeværelse i soverommet.

– Skal jeg stå over ham, sitte ved ham, ta på føttene hans eller gjøre noe uvanlig som kan vekke ham? Nei, sier Murray.

Han sier videre i intervjuet at han vurderte å slutte som Jacksons lege, ettersom han følte at han ikke burde gi Jackson mer Propofol.

– Jeg burde ha sluttet som hans lege. Men hvis jeg gikk min vei, ville jeg ha forlatt en venn, sier Murray.

Hele intervjuet i TODAY blir sendt på amerikanske MSNBC på torsdag og fredag.

Kulturstrøm

 • Ny plate med Esbjörn Svensson Trio

  Ti år etter at den svenske jazzpianisten Esbjörn Svensson omkom og hans internasjonalt anerkjente trio «EST» ble historie, kommer det ut et livealbum med opptak fra en konsert i Barbican Centre i London i 2005. Trioen turnerte på denne tida over hele verden og har fortsatt en helt spesiell posisjon blant jazzelskere. Mer på All About Jazz

  EST
 • Toppnavn til ny jazzfestival

  Floraen av norske jazzfestivaler får et nytt tilskudd. Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll, Eivind Aarset, Ellen Andrea Wang og John Pål Inderberg står på programmet til den aller første Nesodden Jazzfestival, skriver Jazzinorge

  Ellen Andrea Wang
  Foto: Fred Olav Vatne / NRK