Drømmer om Kilimanjaro

For tobarnsmor Marianne Rasmussen Kolvik var Snøhetta 2286 meter over havet kun begynnelsen. Nå drømmer hun om Kilimanjaro.

Marianne Rasmussen Kolvik

Marianne Rasmussen Kolvik ser ut over Geiranger i påsken 2013.

Foto: Privat/Håvard Jenssen/Mastiff

Etter «Ingen grenser» har 29-åringen ofte tatt med seg familien ut på tur for å tilbringe tid sammen i naturen, noe både barn og voksne har satt stor pris på.

For eldstesønnen Jesper (10) var det også en stor opplevelse å være med mamma til Kenya i fjor sommer for å jobbe som frivillig ved en døveskole der.

– I fremtiden har jeg to store turmål. Det ene er å dra tilbake til skolen, og kombinere dette med en tur til Afrikas høyeste fjell; Kilimanjaro, avslører Marianne Rasmussen Kolvik overfor NRK.no.

– Den andre drømmen ønsker jeg ikke å avsløre ennå, sier hun hemmelighetsfullt.

Nett-TV: Se hele sesong 2 av «Ingen grenser» om igjen her

Mange baller i luften

Bjarte Bø-Sande og Marianne Rasmussen Kolvik

Marianne holder fortsatt tett kontakt med vennen Bjarte Bø-Sande, som hun møtte under 'Ingen grenser'.

Foto: Privat

Til daglig holder hun på med en Bachelor innen ungdom, kultur og tro på Menighetsfakultetet, samtidig som hun tar tegnspråk påbygning på høyskolen i Oslo. Marianne forteller at hun også fikk en del jobbtilbud etter «Ingen grenser»-ekspedisjonen, og henvendelser om å delta på forskjellige arrangementer.

– Det varmer meg i hjertet når jeg hører at folk ble inspirert av «Ingen grenser». Jeg ble selv veldig inspirert etter turen og har mange planer, men må ta én ting av gangen, sier Kolvik.

Les også: Marianne måtte få morfin etter å ha drukket forurenset vann

Monsen på Nordpolen?

Marianne Rasmussen Kolvik og Lars Monsen i Ingen Grenser

Marianne Rasmussen Kolvik sammen med Lars Monsen.

Foto: Håvar Jenssen/Mastiff

29-åringen forteller at hun under ekspedisjonen lærte seg selv bedre å kjenne, samtidig som hun fikk bredere forståelse for hva slags utfordringer andre funksjonshemmede møter i hverdagen. Den døve tobarnsmoren deltar gjerne på en ny «Ingen grenser»-tur med Lars Monsen og resten av gjengen hvis hun blir spurt, men:

– Egentlig tror jeg er best som en engangsopplevelse, slik at vi avslutter mens leken er god.

I stedet velger hun å drømme om å få med seg Lars Monsen på hundekjøring på Nordpolen.

lege Monica Sailer, Marianne Rasmussen Kolvik og Einar Angelsen i Ingen Grenser

Flere av deltagerne i 'Ingen grenser' ble syke av det som trolig var forurenset drikkevann. Marianne Rasmussen Kolvik ble så dårlig at hun måtte ha legehjelp.

Foto: NRK/Mastiff

Kulturstrøm