Hopp til innhold

Ankesak mot Jackson-arrangør avvist

Michael Jacksons familie fikk mandag avslag på anken mot konsertarrangøren AEG Live.

PEOPLE-MICHAELJACKSON/ File photo of Michael Jackson departing the Santa Barbara County Courthouse with his parents in California.

Dommer Yvette Palazuelos vil ikke gi Katherine Jackson (83) en ny sjanse i rettsapparatet mot konsertarrangør AEG Live. Her er Katherine Jackson avbildet sammen med Michael og eksmannen Joe i 2005.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Dommer Yvette Palazuelos uttalte mandag at ingenting taler for en ny runde i retten mot konsertarrangøren AEG Live, melder Reuters.

Michael Jackson. this is it

Michael Jackson døde 25. juni 2009.

Foto: Kevin Mazur / Ap

I oktober i fjor frifant en enstemmig jury AEG Live for å ha opptrådt uaktsomt da de ansatte senere drapsdømte Conrad Murray som Jacksons lege i forbindelse med comebackshowet «This Is It».

Popstjernens mor Katherine Jackson (83) og Michaels tre barn leverte i desember inn en klage til en høyere domstol i Los Angeles i håp om å få en ny runde i retten mot AEG Live og to av selskapets direktører.

Familien gir ikke opp

Jackson-familien pekte da på flere feil i den opprinnelige rettsbehandlingen, og mente at retten hadde gitt juryen dårlige instruksjoner om hva saken egentlig dreide seg om.

Nå ser det altså ut som om det ikke blir noen ny sak.

– Basert på bevismaterialet som foreligger kan ikke retten se at det har vært noen forvirring blant jurymedlemmene, skriver dommer Palazuelos.

Familien Jackson gir ikke opp, selv om ankeforespørselen ble avvist.

– Vi tror fortsatt det finnes flere muligheter for å få gjennom en ankesak vi kan vinne, skriver familiens advokat Kevin Boyle i en e-post til nyhetsbyrået AP.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters