Ankesak mot Jackson-arrangør avvist

Michael Jacksons familie fikk mandag avslag på anken mot konsertarrangøren AEG Live.

PEOPLE-MICHAELJACKSON/ File photo of Michael Jackson departing the Santa Barbara County Courthouse with his parents in California.

Dommer Yvette Palazuelos vil ikke gi Katherine Jackson (83) en ny sjanse i rettsapparatet mot konsertarrangør AEG Live. Her er Katherine Jackson avbildet sammen med Michael og eksmannen Joe i 2005.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Dommer Yvette Palazuelos uttalte mandag at ingenting taler for en ny runde i retten mot konsertarrangøren AEG Live, melder Reuters.

Michael Jackson. this is it

Michael Jackson døde 25. juni 2009.

Foto: Kevin Mazur / Ap

I oktober i fjor frifant en enstemmig jury AEG Live for å ha opptrådt uaktsomt da de ansatte senere drapsdømte Conrad Murray som Jacksons lege i forbindelse med comebackshowet «This Is It».

Popstjernens mor Katherine Jackson (83) og Michaels tre barn leverte i desember inn en klage til en høyere domstol i Los Angeles i håp om å få en ny runde i retten mot AEG Live og to av selskapets direktører.

Familien gir ikke opp

Jackson-familien pekte da på flere feil i den opprinnelige rettsbehandlingen, og mente at retten hadde gitt juryen dårlige instruksjoner om hva saken egentlig dreide seg om.

Nå ser det altså ut som om det ikke blir noen ny sak.

– Basert på bevismaterialet som foreligger kan ikke retten se at det har vært noen forvirring blant jurymedlemmene, skriver dommer Palazuelos.

Familien Jackson gir ikke opp, selv om ankeforespørselen ble avvist.

– Vi tror fortsatt det finnes flere muligheter for å få gjennom en ankesak vi kan vinne, skriver familiens advokat Kevin Boyle i en e-post til nyhetsbyrået AP.

Kulturstrøm

 • Jesus-portrett blir musikal

  Historia til verdas dyraste måleri, «Salvator Mundi», blir Broadway-musikal, skriv CNN. Jesus-portrettet, som vart malt av Leonardo da Vinci rundt år 1500, var borte i fleire hundre år. I 2017 vart det selt for over 450 millionar dollar på auksjon.

  Salvator Mundi av Leonardo da Vinci.
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • «Nordlys»-serien blir film

  Nordisk film har kjøpt rettighetene til Malin Falchs tegneseriebøker i Nordlys-serien, melder VG. Serien handler om jenta Sonja som drar på en reise inn i en verden av norsk folklore og fantasivesener. De tre første bøkene har alle ligget i flere uker i topp på bestselgerlistene. Filmen er tenkt som animasjonsfilm.

  Bilde til bruk i anmeldelsen av Malin Falchs "Kråkesøstrene", som er tredje bok i serien "Nordlys"
  Foto: Malin Falch / Egmont Kids