NRK Meny
Normal

Ankesak mot Jackson-arrangør avvist

Michael Jacksons familie fikk mandag avslag på anken mot konsertarrangøren AEG Live.

PEOPLE-MICHAELJACKSON/ File photo of Michael Jackson departing the Santa Barbara County Courthouse with his parents in California.

Dommer Yvette Palazuelos vil ikke gi Katherine Jackson (83) en ny sjanse i rettsapparatet mot konsertarrangør AEG Live. Her er Katherine Jackson avbildet sammen med Michael og eksmannen Joe i 2005.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Dommer Yvette Palazuelos uttalte mandag at ingenting taler for en ny runde i retten mot konsertarrangøren AEG Live, melder Reuters.

Michael Jackson. this is it

Michael Jackson døde 25. juni 2009.

Foto: Kevin Mazur / Ap

I oktober i fjor frifant en enstemmig jury AEG Live for å ha opptrådt uaktsomt da de ansatte senere drapsdømte Conrad Murray som Jacksons lege i forbindelse med comebackshowet «This Is It».

Popstjernens mor Katherine Jackson (83) og Michaels tre barn leverte i desember inn en klage til en høyere domstol i Los Angeles i håp om å få en ny runde i retten mot AEG Live og to av selskapets direktører.

Familien gir ikke opp

Jackson-familien pekte da på flere feil i den opprinnelige rettsbehandlingen, og mente at retten hadde gitt juryen dårlige instruksjoner om hva saken egentlig dreide seg om.

Nå ser det altså ut som om det ikke blir noen ny sak.

– Basert på bevismaterialet som foreligger kan ikke retten se at det har vært noen forvirring blant jurymedlemmene, skriver dommer Palazuelos.

Familien Jackson gir ikke opp, selv om ankeforespørselen ble avvist.

– Vi tror fortsatt det finnes flere muligheter for å få gjennom en ankesak vi kan vinne, skriver familiens advokat Kevin Boyle i en e-post til nyhetsbyrået AP.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP