4 kyllingfileter, skinnfrie
2 rødløk i tynne skiver
1 eple, Granny Smith, skrellet og skåret i terninger
2 store hvitløksfedd, finhakket
2 ss finhakket ingefær
2 grønne chili, delt i to og renset for frø
4 ss sitronsaft
3 ss olje
6 grønne kardemommekapsler
6 nellikspikre
1 bit kanelstang, ca 5 cm
1 ts gurkemeie
2 dl kokosmelk
salt
evt. kokosmasse og frisk koriander til pynt
Ha finhakket chili, hvitløk og ingefær i en hurtigmikser. Ha det over i en bolle og sett til side. Tilsett sitronsaft og kjør det til en tykk pasta. Del kyllingbrystene i 4 biter. Varm oljen i en stekepanne med høye kanter. Stek kyllingbitene raskt på alle sidene så de er pent brune. Ta opp kyllingen og legg i en bolle. Ha kardemomme, nellik og kanel i pannen.
Stek i 1 minutt mens du rører. Tilsett eplet og løken, stek til løken er blank og myk. Tilsett krydderpastaen og gurkemeie, stek videre i 5 minutter.R ør inn kokkosmelken, la sausen få et oppkok og smak til med salt. Ha kyllingen og eventuell kraft tilbake i pannen.
La trekke under lokk i ca 15 minutter til kyllingen er mør. Dryss over kokos og koriander. Server med pilafris og nanbrød.