NRK Meny
Normal

Hvor sitter du i taxien?

Foran eller bak? Norgesglasset har prøvd å finne svaret. Hvor vil du sitte i taxien?

Taxi
Foto: Nils Fredrik Røren / NRK

Dette er selvsagt en bagatell.

Hør saken: Hvor sitter du i taxien?

Men det betyr ikke at en ikke kan tenke på det ofte. Når en skal sette seg alene inn i en drosje kan en stusse: Hvor bør en sette seg?

Er det noe som er riktig? Hvor er det mest komfortabelt -sosialt sett?
Eller -problemet er egentlig at en gjerne dumper inn før en tenker, - og så blir det feil uansett. En kan føle seg arrogant i baksetet og innpåsliten i framsetet. Og hva foretrekker egentlig taxisjåføren?

Hva mener ekspertene?

Adm.dir i Norges Taxiforbund, Wiggo Korsnes, sier at det ikke finnes noe felles syn blant sjåførene.
Toppen Bech sier det ikke finnes faste regler for hvor en skal sitte, og hun har tross alt skrevet bok om moderne skikk og bruk.

Hva mener sjåførene?

Norgesglasset har snakket med sjåfører som drar passasjersetet så langt fram at det er problematisk å sette seg der, og sjåfører som insisterer på å ha deg framme for å prate bedre.
Noen passasjerer gjemmer seg for sjåføren rett bak han. Andre føler seg som herskap og tjener hvis de ikke sitter framme.

Hva mener du?

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.