Hopp til innhold

Hvor sitter du i taxien?

Foran eller bak? Norgesglasset har prøvd å finne svaret. Hvor vil du sitte i taxien?

Taxi
Foto: Nils Fredrik Røren / NRK

Dette er selvsagt en bagatell.

Hør saken: Hvor sitter du i taxien?

Men det betyr ikke at en ikke kan tenke på det ofte. Når en skal sette seg alene inn i en drosje kan en stusse: Hvor bør en sette seg?

Er det noe som er riktig? Hvor er det mest komfortabelt -sosialt sett?
Eller -problemet er egentlig at en gjerne dumper inn før en tenker, - og så blir det feil uansett. En kan føle seg arrogant i baksetet og innpåsliten i framsetet. Og hva foretrekker egentlig taxisjåføren?

Hva mener ekspertene?

Adm.dir i Norges Taxiforbund, Wiggo Korsnes, sier at det ikke finnes noe felles syn blant sjåførene.
Toppen Bech sier det ikke finnes faste regler for hvor en skal sitte, og hun har tross alt skrevet bok om moderne skikk og bruk.

Hva mener sjåførene?

Norgesglasset har snakket med sjåfører som drar passasjersetet så langt fram at det er problematisk å sette seg der, og sjåfører som insisterer på å ha deg framme for å prate bedre.
Noen passasjerer gjemmer seg for sjåføren rett bak han. Andre føler seg som herskap og tjener hvis de ikke sitter framme.

Hva mener du?

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters