Her starter massakren i konsertsalen

Et amatøropptak viser øyeblikket der kuleregnet starter mot folkemengden i konsertlokalet Bataclan.

Stormet konserten til Eagles of Death Metal

BATACLAN: Rockebandet Eagles of Death Metal stod på scenen da terroristene stormet konserthallen Bataclan i Paris fredag kveld.

Foto: Marion Ruszniewski / Afp/NRK Scanpix

Det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal spilte for over 1500 publikummere da terroristene stormet konserthallen Bataclan i Paris.

En av publikummerne, Seb Snow, filmet bandmedlemmene, som stod på scenen og spilte, idet tre umaskerte angrep folkemengden med kuleregn fra automatvåpen klokken 21.40 fredag kveld.

Bandmedlemmene så ikke hva som foregikk i den bakre delen av salen, men skvatt av skuddlydene og stoppet å spille umiddelbart. Så gikk de backstage og kom seg i trygghet etter hvert.

Over 100 personer blir tatt som gisler. Minst 89 mennesker blir drept i dette angrepet.

– De skjøt oss som fugler

– De rørte seg ikke. De bare sto der og skjøt på oss. Som om vi var fugler, sa radioreporteren Julien Pearce, som var på konserten, til CNN senere.

Pearce sa at en angriperne hadde på seg svarte klær. Han beskrev dem som svært rolige og unge. Et annet øyenvitne sa til Radio France at angriperne ropte «Allahu akbar» (Gud er stor) mens de skjøt.

– Det var som en scene fra helvete. Konserten ble avbrutt, og alle lå på gulvet mens de fortsatte å skyte på mennesker, sa vitnet.

Etter at politiet gikk inn i konsertlokalet ble det hørt skudd- og eksplosjonslyder. Da sprengte gjerningsmennene seg i luften med selvmordsbelter.

Samordnede angrep

Massakren i Bataclan var ett av så mange som sju forskjellige angrep i Paris fredag kveld som framstår som samordnede og velorganiserte.

Utenfor restauranten Petit Cambodge og baren Le Carillon i det ellevte arrondissement var det også en person som ropte Allahu Akbar før han åpnet ild med automatgevær.

Omtrent samtidig fant tre eksplosjoner sted på en bar nær Stade de France. Den franske avisen Figaro meldte om skyting i rue de Charenton, og på Place de la Republique skjøt en mann flere salver med automatgevær.

Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) har tatt på seg ansvaret for angrepene som totalt kostet minst 129 mennesker livet.

Video fra utsiden av konsertlokale under terroraksjonene

SE VIDEO: Skadde og drepte utenfor Bataclan fredag kveld. NRK advarer mot sterke bilder.

SISTE NYTT

Siste nytt