NRK Meny
Normal

Hove får eldrehjelp

Når Hovefestivalen drar i gang til sommeren, ønsker Arendals eldre å hjelpe til.

B.B. King
Foto: Danny Moloshok / AP

Svein Bjørge
Foto: Elisabeth Skarrud / NRK

Les også: Usynlige Hove-sponsorer

Mer om Hovefestivalen!

- Vi har jo vokst opp med The Beatles, og er vant med popmusikk, sier Rolf Christensen, leder av eldrerådet i Arendal, til Agderposten.

Vil være til nytte

Byens eldreråd ønsker nemlig å være til nytte og bidra som frivillige under sommerens festival på Tromøya utenfor Arendal, og har nå kontaktet Hovefestivalen.

- Jeg tror mange eldre har lyst til å oppleve miljøet. De som er eldre i dag har et helt annet forhold til rock enn våre foreldre hadde, sier Christensen, som selv nærmer seg 70 år.

- Masse verdifull erfaring

Hovefestivalens Svein Bjørge er svært glad for og positiv til henvendelsen. Han mener at eldre kan utgjøre en stor ressurs.

- Ikke minst fordi de sitter på en masse verdifull erfaring. Vi ønsker å skape en festivalopplevelse som alle kan føle seg hjemme i, sier Bjørge som også tror at nærværet av eldre kan bidra til å skape en triveligere og mer menneskelig festivalopplevelse.

(NTB)

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK