Hopp til innhold

Hør intervjuer med nominerte til Amanda

Flere skuespillerne, regissører og dokumentarister innenfor norsk film har blitt intervjuet på NRK P2 i Kulturstripa og Drivkraft. Finn dine favoritter!

Kulturstripa (bruk dette)

NRK Kulturstripa har snakket med flere av de Amandanominerte innenfor norsk film.

NRK inviterer til «Amandafesten» på NRK P2 og NRK2 fredag 14. august.

Målet er å løfte og hedre norsk film, og i den forbindelse anbefaler vi et gjenhør med noen av de Amandanominerte, som har blitt intervjuet på NRK.

Nominerte skuespillere

Henriette Steenstrup, nominert for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i «Barn». Intervjuet på NRK Kulturstripa 28. juli 2020.

Thorbjørn Harr, nominert for beste mannlige birolle for sin rolle i «Barn». Intervjuet på NRK Kulturstripa 27. august 2019.

Andrea Bræin-Hovig, nominert for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i «Håp». Intervjuet på NRK Kulturstripa 11. september 2019.

Jan Gunnar Røise, nominert for beste mannlige hovedrolle for sin rolle i «Barn». Intervjuet på NRK Kulturstripa, 18. september 2019.

Ingvild Holthe Bygdnes, nominert for beste kvinnlige birolle for sin rolle i «Tunnelen». Intervjuet på NRK Kulturstripa, 18. desember 2019.

Stellan Skarsgård, nominert for beste mannlige skuespiller for sin rolle i «Håp». Intervjuet på NRK Drivkraft, 20. november 2019.

Gjertrud Jynge, nominert for beste kvinnelige birolle for sin rolle i «Håp». Intervjuet av NRK Kulturstripa, 4. august 2020.

Nominerte filmregissører

Dag Johan Haugerud, Regissør av filmen «Barn», intervjuet på NRK Kulturstripa 29. juli 2019.

Jorunn Myklebust Syversen, Regissør av filmen «Disco», intervjuet på NRK Kulturstripa 2. oktober 2019.

Maria Sødahl, Regissør av filmen «Håp», intervjuet på NRK Kulturstripa 20. november 2019.

Margareth Olin, Regissør av filmen «Selvportrett», intervjuet på NRK Kulturstripa 16. januar 2020. Filmen er tilgjengelig på NRK TV.

Tonje Hessen Schei, Regissør av filmen «iHuman», intervjuet på NRK Drivkraft 2. mars 2020. Filmen er tilgjengelig på NRK TV.

Ingvild Søderlind, regissør av filmen «Alle utlendinger har lukka gardiner», intervjuet av NRK Kulturstripa, 2. Mars 2020.

Tone Grøttjord-Glenne, regissør av filmen «Alt det jeg er», intervjuet av NRK Kulturstripa 9. mars 2020.

Beste maske/sminke:

Asta Hafthorsdottir, nominert for «Askeladden – i Soria Moria slott». Intervjuet av NRK Kulturstripa, 10. august 2020.

Beste visuelle effekter:

Arne Kaupang, nominert sammen med Stephen Coren for «Torden». Intervjuet av NRK Kulturstripa 16. juli 2020.

Beste foto:

Manuel Alberto Claro, nominert for «Håp». Intervjuet av NRK Kulturstripa, 21. juli 2020.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.